foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Rangers" zem klajas debess pieveic "Islanders" un izcīna septīto uzvaru pēc kārtas
Ņujorkas "Rangers" hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2024. gada 19. februāris, 09:54

"Rangers" zem klajas debess pieveic "Islanders" un izcīna septīto uzvaru pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Aizvadot maču zem klajas debess, Ņujorkas "Rangers" hokejisti svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas.

"Rangers" viesu lomā ar rezultātu 6:5 (1:3, 2:1, 2:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Ņujorkas "Islanders", kas piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

Mača otrajā minūtē "Rangers" vadībā izvirzīja Ēriks Gustafsons, taču pirmās trešdaļas turpinājumā "Islanders" atbildēja ar trīs gūtiem vārtiem, precīziem esot Brokam Nelsonam, Bo Horvatam un Metjū Barzalam.

Otrā perioda ievadā Anderss Lī noslēdza "Islanders" vairākumu ar precīzu metienu un panāca laukuma saimniekiem trīs vārtu pārsvaru, kam sekoja divi Vinsenta Tročeka vārti, samazinot "Rangers" deficītu līdz minimumam.

Noslēdzošā trešdaļa sākās ar Aleksandra Romanova gūtajiem vārtiem, atjaunojot "Islanders" divu vārtu pārsvaru, tomēr "Rangers" izmantoja divus vairākumus, pretinieku vārtos ripu raidot Krisam Kreideram un Mikam Zibanežadam, un izlīdzināja rezultātu (5:5).

Papildlaikā "Rangers" vajadzēja tikai desmit sekundes pēc iemetiena, lai gūtu uzvaru nesošos vārtus. Pēc zaudēta iemetiena "Rangers" uzbrucējs Artēmijs Panarins veiksmīgi atņēma ripu pie "Islanders" vārtiem un, neskatoties uz to, ka vārti bija izgrūsti no to vietas, viņa precīzais metiens tika ieskaitīts.

Savukārt Pitsburgas "Penguins", kas pirms mača iemūžināja Jaromira Jāgra 68. numuru, savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās Losandželosas "Kings".

Uz pirmsspēles iesīldīšanos "Penguins" hokejisti izslidoja ar parūkām uz galvas un krekliem ar #68. Liels pārsteigums, ka pēdējais šajā godināšanā bija pats Jaromīrs Jāgrs.

"Penguins" rindās pirmajā trešdaļā, rezultatīvi noslēdzot vairākumu, vārtus guva Sidnijs Krosbijs, kamēr abus "Kings" vārtus trešajā periodā guva Adrians Kempe, kurš arī vienu reizi izcēlās ar precīzu metienu mazākumā.