foto: Latvijas futbola federācija
Latvijas U-19 vīriešu izlase pārbaudes spēļu turnīrā Horvātijā piedzīvo zaudējumu
Latvijas U-19 futbolisti pārbaudes spēļu turnīru noslēdz ar "sauso" zaudējumu Skotijai.
Futbols
2024. gada 16. februāris, 22:17

Latvijas U-19 vīriešu izlase pārbaudes spēļu turnīrā Horvātijā piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-19 futbolisti pārbaudes spēļu turnīru noslēdz ar "sauso" zaudējumu Skotijai - Latvijas jaunie futbolisti pēdējā spēlē zaudēja ar 0:4 (0:3).

Pēc iepriekšējās spēles pret grieķiem Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas četras izmaiņas, bet Alans Kangars savainojuma dēļ bija spiests izlaist arī šo maču. Visas trīs spēles Horvātijā komandas starta vienpadsmitniekā sāka Kristaps Grabovskis, kapteinis Ivans Patrikejevs, Milāns Tihonovičs un Hugo Jesse.

Pirms tam sestdien Latvijas jaunieši cīnījās neizšķirti 0:0 ar Saūda Arābiju, bet otrdien ar 0:3 tika atzīts Grieķijas pārākums.

Kandidātu sarakstā tika iekļauti spēlētāji no astoņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Itālijā, Čehijā, Austrijā un Slovēnijā.

Oktobrī Latvijas U-19 izlase Rīgā iekļuva 2024.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra elites kārtā, kur spēlēs ceturto reizi. Šīs spēles notiks martā, Latvijas komandai Ziemeļmaķedonijā tiekoties ar mājiniekiem, Šveici un Ukrainu.

Finālturnīrs jūlijā notiks Ziemeļīrijā.

Latvijas U-19 izlase atrodas galvenā trenera meklējumos, un turnīrā to vada arī iepriekš valstsvienības treneru korpusā strādājušais Viktors Mazurs. Viņam palīdz treneri Maksims Rafaļskis un Kārlis Vītoliņš, kā arī vārtsargu treneris Andris Vaņins.

Latvijas U-19 izlases sastāvs:

vārtsargi - Henrijs Auseklis ("JDFS Alberts"), Leonards Čevers ("San Marzano", Itālija);

aizsargi - Milāns Tihonovičs, Ņikita Jemeļjanovs (abi - "Daugavpils"), Rikardo Jagodinskis (RFS), Alans Kangars ("Liepāja"), Valters Purs ("Jelgava"), Renards Rimovičs (Karlovi Varu "Slavia", Čehija), Linards Liepiņš ("Trapani 1905", Itālija);

pussargi - Efraims Valutadatils, Dāvis Sedols (abi - RFS), Ivans Patrikejevs (Salaspils "Super Nova"), Hugo Jesse, Markuss Ivulāns (abi -"Metta"), Kristaps Grabovskis (Vīnes "Rapid", Austrija), Emīls Evelons ("Domžale", Slovēnija), Ņikita Barkovskis ("Daugavpils"), Kristofers Jamonts (bez kluba);

uzbrucēji - Kristiāns Mežsargs ("Frosinone", Itālija), Ralfs Pakulis ("Mettas"), Aleksejs Petrovs ("Riga").