Hokejs
2024. gada 16. februāris, 07:55

Girgensona "Sabres" graujoši zaudē "Panthers", kas izcīna jau desmito pēc kārtas uzvaru viesos

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien divreiz meta pa vārtiem, taču viņa Bufalo "Sabres" savā laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) zaudēja Floridas "Panthers", kas svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas. Vēl iespaidīgāk ir tas, ka "panterām" šī bija jau desmitā uzvara pēc kārtas viesos.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 10 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, zaudēja vienīgajā iemetienā un spēli beidza ar neitrālu +/- rādītāju.

Mājinieku vārtos Eriks Komrijs atvairīja 27 no 30 metieniem, bet viesiem Entonijs Stolārzs "sauso" spēli aizvadīja ar 45 atvairītiem metieniem.

Floridas komandā divus vārtus guva Kārters Verheigs, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Antons Lundells (1+1), aizsargs Gustavs Forslings un Aleksanders Barkovs (abiem - 0+2).

Vietne "nhl.com" norāda, ka Floridas "Panthers" ir kļuvusi par 11. komandu NHL vēsturē, kas spējusi viesos uzvarēt 10 regulārā čempionāta spēlēs pēc kārtas, un otro šosezon — Losandželosas "Kings" to spējusi 11 reizes. "Panterām" būs iespēja atkārtot "karaļu" rekordu, 17. februārī viesos spēlējot pret Tampabejas "Lightning".

Absolūtais NHL rekords pieder Kolorādo "Avalanche", kas viesos uzvarēja 15 regulārā čempionāta spēlēs pēc kārtas, šai sērijai ietverot 2022./23.gada sezonas beigas un 2023./24. gada sezonas sākumu.

Nākamo spēli Bufalo hokejisti aizvadīs sestdien izbraukumā ar Minesotas "Wild".

"Sabres" ar 50 punktiem 53 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, bet "Panthers" ar 74 punktiem 54 mačos ir pirmā konferencē.

Citā spēlē Teodors Bļugers pielietoja trīs spēka paņēmienus Vankūveras "Canucks" uzvarā savā laukumā. "Canucks" ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica Detroitas "Red Wings", svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Bļugers 16 minūtēs un 40 sekundēs laukumā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Šosezon Bļugers NHL ir aizvadījis 41 maču, sakrājot 22 (5+17) rezultativitātes punktus, 19 soda minūtes un +/- rādītāju +11.

Divus vārtus guva Elīass Lindholms, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elīass Petersons.

Vēl pa vārtiem guva Džonatans Millers un Ņikita Zadorovs, bet vārtos Tečers Demko tika galā ar 27 viesu metieniem.

Viesu rindās vārtus guva Džozefs Kompers.

"Canucks" ar 80 punktiem 55 spēlēs ir līgas līdere, bet "Red Wings" ar 60 punktiem 53 mačos ir astotā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli Bļugera pārstāvētā vienība ceturtdien aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar Vinipegas "Jets".

Tikmēr Dalasas "Stars" ceturtdien Nešvilā iemeta deviņus vārtus un svinēja graujošu uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) izbraukuma mačā, bet Kriss Krīders un Ostons Metjūss guva pa trim vārtiem attiecīgi Ņujorkas "Rangers" un Toronto "Maple Leafs" panākumos.

"Stars" ar 9:2 (4:0, 3:2, 2:0) pieveica Nešvilas "Predators", svinot trešo uzvaru pēc kārtas un sagādājot pretiniekiem otro zaudējumu divos mačos.

Vienīgā reize, kad pirmajā periodā "zvaigznes" guva vairāk vārtu, bija 2017. gadā spēlē ar Toronto "Maple Leafs", izceļoties piecreiz. Dalasas komanda otro reizi sezonā iemeta vismaz astoņus vārtus, pirmoreiz to izdarīdama 12. novembrī 8:3 uzvarā Minesotā pār "Wild".

Vaiets Džonsons sakrāja četrus (2+2) rezultativitātes punktus, trīs (1+2) punkti Tailera Segina un Taja Delendrejas kontā, bet divus vārtus guva Mets Dišēns, uzvarētāju vārtos 20 metienus divās trešdaļās atvairot Džeikam Otindžeram. Pēdējā trešdaļā visus septiņus metienus atvairīja Skots Vedžvuds.

Seginam tā ir devītā sezona "Stars" rindās, kad viņš ir guvis vismaz deviņus vārtus. Vairāk komandā spējis vien Maiks Modano (16 reizes), Braiens Belouzs un Džeimijs Benns (pa 10 reizēm).

Savukārt Ņujorkas "Rangers" uzvarā ar 7:4 (0:1, 4:1, 3:2) savā laukumā pār Monreālas "Canadiens" trīs vārtus uzvarētāju labā guva Kriss Krīders, četras rezultatīvas piespēles sakrāja aizsargs Edams Fokss, bet pa trim rezultativitātes punktiem - Mika Zibanežads (1+2) un Artemijs Panarins (0+3).

Uzvarētāju vārtos Džonatans Kviks atvairīja 31 metienu, sekmējot kluba sesto uzvaru pēc kārtas.

Pretiniekiem ar trim (2+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Kouls Kofīlds.

Metjūss Toronto "Maple Leafs" uzvarā ar 4:3 (0:1, 3:0, 0:2, 1:0) savā laukumā pagarinājumā mačā ar Filadelfijas "Flyers" guva trīs vārtus, bet uzvaras vārtus papildlaika 54. sekundē iemeta Viljams Nīlanders.

Metjūss ar 45 gūtiem vārtiem ir līgas labākais vārtu guvējs, par sešiem "goliem" apsteidzot Floridas "Panthers" uzbrucēju Semu Reinhārtu.

Šis viņam bija piektais "hat-trick" sezonā, atkārtojot komandas sezonas rekordu, ko ir sasnieguši Derils Sitlers (1990./1991. gada sezonā), Beibs Dajs (1924./1925.) un Redžs Nobls (1917./1918.).

Pēdējos 30 gados vien Džonatanam Čīču (2005./2006.) un Mario Lemjē (1995./1996.) ir izdevies piecreiz sezonas laikā gūt trīs vārtus.

Metjūsam tā bija 72.spēle NHL karjerā, gūstot vismaz divus vārtus. Tas viņam ļāva kļūt par komandas rekordistu, apsteidzot Sitleru.

Trīs rezultatīvas piespēles mājiniekiem sakrāja Mičels Mārners, bet Nīlanders (1+1) un aizsargs Timotijs Liljegrēns (0+2) - pa diviem rezultativitātes punktiem.

Sentluisas "Blues" mājās ar 6:3 (1:2, 4:0, 1:1) pieveica Edmontonas "Oilers", svinot astoto uzvaru pēdējās 10 spēlēs.

Pa trim (1+2) rezultativitātes punktiem mājinieku rindās sakrāja Roberts Tomass un Džeiks Neiborss, bet vārtos Džordans Biningtons atvairīja 35 metienus.

"Oilers" rindās trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Konors Makdeivids.

Astoto zaudējumu pēc kārtas cieta līgas vājākā komanda Čikāgas "Blackhawks" ar 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) mājās piekāpjoties Pitsburgas "Penguins", kam divus vārtus guva Sidnijs Krosbijs, 12. reizi sezonā gūstot vismaz 30 vārtus.

Krosbija iespētais ir jauns kluba rekords, bet aktīvo spēlētāju vidū vairāk šādu spēļu ir vien krievam Aleksandram Ovečkinam (17).

Uzvarētāju vārtos 27 metienus atvairīja Alekss Nedelkovičs.