foto: ZUMAPRESS.com
Semeņistaja tuvojas WTA ranga simtniekam; Sevastovai varens kāpums
Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi
2024. gada 12. februāris, 09:28

Semeņistaja tuvojas WTA ranga simtniekam; Sevastovai varens kāpums

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā 11. pozīciju, kamēr Darja Semeņistaja pēc uzvaras "WTA 125" turnīrā pakāpusies uz 112. vietu.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā nespēlēja, kamēr Semeņistaja uzvarēja Mumbajas "WTA 125" sērijas turnīrā, izcīnot savu karjeras lielāko titulu.

Semeņistaja atjaunotajā WTA rangā uzlaboja savu pozīciju par deviņām vietām, sasniedzot rekordaugsto 112. pozīciju.

Vēl Diāna Marcinkēviča zaudējusi sešas vietas un ieņem 306. pozīciju, Daniela Vismane (384.) zaudējusi četras vietas, Anastasija Sevastova ir pakāpusies par 174 vietām (482.), Kamilla Bartone ir par 40 vietām augstāk (762.), Margarita Ignatjeva (1141.) un un Valērija Kargina (1173.) veikušas kāpumus par attiecīgi septiņām un sešām vietām par vienu vietu, kamēr Anna Ozerova ir pakāpusies par 32 pozīcijām (1268.).

Ranga pirmajā trijniekā izmaiņu nav un pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa. Uz ceturto vietu pakāpusies Jeļena Ribakina no Kazahstānas, bet par vienu pozīciju zemāk noslīdējusi amerikāniete Džesika Pegula, sestā ir tunisiete Onsa Žabēra, septītā - ķīniete Džena Cjiņveņa, astotā - čehiete Markēta Vondroušova, devītā - grieķiete Marija Sakari, bet labāko desmitnieku noslēdz čehiete Karolīna Muhova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 17.vietu, bet Semeņistaja zaudējusi piecas pozīcijas un ieņem 156.vietu., Vismane atguvusi vienu vietu (173.), Marcinkēviča zaudējusi vienu pozīciju (224.), Bartone ir par divām vietām augstāk (517.), Ignatjeva par četrām pozīcijām zemāk (703.), Ozerova (1112.) un Kargina (1418.) zaudējušas attiecīgi divas un vienu vietu, bet Marija Semeņistaja pakāpusies par vienu pozīciju (1513.).

Dubultspēļu ranga līdere ir Elise Mertensa no Beļģijas, kurai seko taivāniete Suveja Sje un austrāliete Storma Hantere.

Tikmēr Roberts Štrombahs Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir atguvis vienu vietu un šonedēļ ieņem 342. pozīciju.

Kārlis Ozoliņš (1050.) ir par divām vietām zemāk, bet Mārtiņš Rocēns zaudējis septiņas vietas un ieņem dalītu 1773. pozīciju.

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu, krievu Daniilu Medvedevu, itāli Janiku Sineru, krievu Andreju Rubļovu un Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Septītais ir dānis Holgers Rūne, astotais - polis Huberts Hurkačs, devītais - amerikānis Teilors Frics, bet labāko desmitnieku noslēdz grieķis Stefans Cicips.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis atkāpies par četrām pozīcijām zemāk uz 142. vietu, Štrombahs zaudējis piecas vietas (557.), Rocēns noslīdējis par trīs pozīcijām zemāk (dalīta 1389.), Ozoliņš saglabā dalītu 1526.vietu, bet Roberts Jaričevskis ir par sešām pozīcijām zemāk nekā pirms nedēļas (dalīta 2279.).

Dubultspēļu ranga līderi ir indietis Rohans Bopana un austrālietis Metjū Ebdens.