Rīgā atklāta Daugavas vieglatlētikas manēža

2. februārī svinīgā pasākumā tika svinēti SIA “Latvijas Nacionālā sporta centra” (LNSC) jaunās sporta ēkas – Daugavas vieglatlētikas manēžas – ...

gallery icon
Citi sporta veidi
2024. gada 5. februāris, 12:06

FOTO: "Esam ilgi gaidījuši šo dienu!" Rīgā svinīgi atklāta vieglatlētikas manēža

Jauns.lv

Piektdien Rīgā svinīgi tika atklāta Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža, kuras izbūve tika gaidīta jau kopš Latvijas neatkarības atgūšanas laikiem. Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs norāda, ka "šis ir liels notikums visai vieglatlētikas saimei".

“Esam ilgi gaidījuši šo dienu. Visai vieglatlētikas saimei šis ir liels notikums. Atdevi varēsim redzēt ilgtermiņā mūsu sportistu panākumos augsta līmeņa sacensībās,” pasākuma atklāšanā vēstīja Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās olimpieši - šķēpmetēji Līna Mūze-Sirmā  un Zigismunds Sirmais - ,  kārtslēcējs Sims Aškinezers un sprinteris Oskars Grava. Pasākuma viesus izklaidēja dziedātājas Agneses Rakovskas priekšnesums kopā ar Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolas mākslas vingrotāju grupu.

“Šis ir mirklis, kad viens posms ir noslēdzies un sākas nākamais. Šobrīd mums ir skaista un funkcionāla sporta ēka, bet jau tūliņ tā tiks apdzīvota. Novēlu, lai šī halle kļūst iemīļota gan treniņu, gan sacensību vieta. Lai šī vieta ir iedvesma panākumiem, novēlu stingru pieeju treniņu procesam, lai sacensībās katrs sev var pateikt – es izdarīju labāko, ko varēju. Lai šeit tiek kaldināti panākumi, ar kuriem lepotos visa Latvija!” par ilgi gaidīto notikumu vēsta izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

"Sports vieno, un šī manēža ir vieta visiem - profesionāļiem, amatieriem, jauniešiem un līdzjutējiem. Milzīgs paldies Latvijas Nacionālajam sporta centram, būvniekiem un visiem, kas bija iesaistīti šī nozīmīgā projekta īstenošanā!” vēsta Ministru prezidente Evika Siliņa.

“Šodien tiešām ir svētki! Šie ir svētki idejas iniciatoriem, projekta virzītājiem, projektētajiem, būvniekam, administratīvam personālam. Paldies ikvienam un visai komandai kopā, kas bija, ir un būs iesaistīti vieglatlētikas manēžas realizācijā un tās turpmākā darbībā," pateicību pauda “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

Jaunā sporta ēka atrodas Rīgā, Augšielā 1. Jau sestdien vieglatlētikas manēžā tika aizvadītas pirmās sacensības - "Sportland" kausa otrais posms vieglatlētikā.

Kopējais projekta finansējums ir 73 725 362,08 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 39 010 148,30 eiro, valsts budžeta finansējums - 5 389 664,82 eiro, pašvaldības finansējums - 1 495 957,78 eiro, un citi.