foto: Just Pictures/Sipa USA/ Vida Press
Lapinskim divi vārti Šveices čempionāta mačā; Jaks un Zīle rezultatīvi Čehijā
Oskars Lapinskis guvis savus otros un trešos vārtu šosezon.
Hokejs
2024. gada 29. janvāris, 09:45

Lapinskim divi vārti Šveices čempionāta mačā; Jaks un Zīle rezultatīvi Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Oskars Lapinskis svētdien guva divus vārtus Langnavas "Tigers" zaudējumā Šveices augstākās līgas (NL) izbraukuma mačā.

Langnavas "Tigers" viesos ar 2:4 (0:2, 0:1, 2:1) piekāpās "Biel-Bienne".

Latvijas uzbrucējs abus vārtus trešās trešdaļas sākumā guva triju minūšu un divu sekunžu laikā, trīskāršodams aizvadīto 43 sezonas spēļu laikā savu gūto vārtu skaitu.

16 minūšu un 52 sekunžu laikā Lapinskis divreiz meta pa vārtiem un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Turnīra tabulā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" ar 89 punktiem 42 mačā atrodas pirmajā vietā, Ronalda Ķēniņa pārstāvētā pārstāvētā "Lausanne" ar 72 punktiem ieņem ceturto vietu, Roberta Cjunska pārstāvētā "Lugano" ar 68 punktiem 43 mačos ir piektā, Langnavas "Tigers" ar 54 punktiem 43 spēlēs atrodas 11.vietā, bet vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles-Jonas "Lakers" ar 44 punktiem 42 spēlēs ieņem 12. vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Tikmēr Jānis Jaks svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā guva vārtus un Kristaps Zīle atdeva vienu rezultatīvu piespēli, latviešiem sekmējot Litvīnovas "Verva" komandas uzvaru.

"Verva" viesos ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) pārspēja Plzeņas "Škoda".

Jaks vārtus guva trešās trešdaļas ceturtajā minūtē, kad ar metienu no distances panāca 3:2. Zīle rezultatīvi piespēlēja pamatlaika beigās, kad viesi raidīja ripu tukšos vārtos.

Šajā cīņā Jaks 18 minūtēs un četrās sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet Zīle, spēlējot 22 minūtes un vienu sekundi, četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja četrus metienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Jaks šosezon 34 mačos atzīmējies ar četriem gūtiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, bet Zīlem 40 cīņās ir divi precīzi metieni un sešas piespēles.

Citā spēlē aizsarga Patrika Ozola pārstāvētā "Olomouc" mājās ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Česke Budejovices "Motor". Pēcspēles metienos uzvarēja arī aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 4:3 (1:3, 2:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Libereces "Bīlī Tygrži" hokejistus.

Kladno "Rytīrži" ar uzbrucēju Eduardu Tralmaku laukumā un vārtsargu Mareku Mitenu rezervē viesos ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Pardubices "Dynamo". Brāļu Roberta un Riharda Bukartu pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja "Mlada Boleslav".

No latviešu pārstāvētajām komandām visaugstāk turnīra tabulā ir "Verva", kas atrodas ceturtajā pozīcijā.