Citi sporta veidi
2024. gada 17. janvāris, 00:11

Renārs Uščins gūst vārtus; Eiropas čempionāta "milžu cīņā" Vācijas handbolisti piekāpjas Francijai

Jauns.lv/LETA

Latviešu handbolists Renārs Uščins otrdien Berlīnē guva vienus vārtus Vācijas vīriešu handbola izlases zaudējumā trešajā Eiropas čempionāta spēlē. Vācija A grupas mačā ar 30:33 (15:17) piekāpās Francijai.

Uščins pa vārtiem meta divreiz.

Par rezultatīvāko Vācijas izlasē ar astoņiem gūtiem vārtiem kļuva Jurijs Knorrs, bet pretinieku rindās pa pieciem vārtiem guva Dikā Mems un Kontāns Maē.

21 gadu vecais Uščins, kurš ir ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja un bijušā Latvijas izlases trenera Armanda Uščina dēls, šovasar ar Vācijas U-21 izlasi triumfēja pasaules junioru čempionātā.

Labais ārējais spēlētājs Uščins kopš 2022.gada spēlē Vācijas bundeslīgas komandā "Hannover-Burgdorf". Šosezon viņš 18 bundeslīgas spēlēs ir guvis 60 vārtus.

Otrā grupas mačā Ziemeļmaķedonija ar 29:27 (13:9) pieveica Šveici.

Uzvarētājiem pa pieciem vārtiem guva Marko Mitevs un Nenads Kosteski, bet šveiciešiem ar 12 vārtiem izcēlās Andrē Šmids, astoņus vārtus gūstot Manuelam Cēnderam.

Pēc trim spēļu kārtām A grupā Francija izcīnīja piecus punktus, Vācija - četrus punktus, Ziemeļmaķedonija - divus punktus, bet Šveice - vienu punktu.

Grupas pirmās trīs komandas iekļuva otrajā etapā, kur kopā ar Ungārijas, Horvātijas un Islandes komandām cīnīsies par divām vietām pusfinālā.

2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs no 10. līdz 28.janvārim notiek sešās Vācijas pilsētās.