foto: dpa/picture-alliance
Latvijas kamaniņu braucēji Austrijā izcīna četras medaļas Nāciju kausa sacensībās
Marta Robežniece un Kitija Bogdanova Nāciju kausā izcīnīja pirmo vietu.
Citi sporta veidi
2024. gada 12. janvāris, 14:22

Latvijas kamaniņu braucēji Austrijā izcīna četras medaļas Nāciju kausa sacensībās

Jauns.lv/LETA

Ceturtā Pasaules kausa (PK) posma kamaniņu sportā atlases sacensībās Nāciju kausā piektdien Īglsas trasē Austrijā uzvaru izcīnīja Latvijas divnieks Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, bet kopā Latvija izcīnīja četras medaļas.

Marta Robežniece/Kitija Bogdanova trasē pavadīja 40,246 sekundes un no starta līdz finišam bija pirmās piecu ekipāžu konkurencē.

Otrās, tautietēm zaudējot 38 sekundes tūkstošdaļas, bija Anda Upīte/Zane Kaluma, bet trešās - mājinieces Liza Cimmermane un Doroteja Švarca, kuras uzvarētājām piekāpās 12 sekundes simtdaļas.

Visas piecas ekipāžas kvalificējās PK posmam.

Vīriešiem otro vietu ieņēma Gints Bērziņš, kurš uzvarētājam slovākam Jozefam Ninim zaudēja 0,023 sekundes. Trešais finišēja ukrainis Andrijs Mandzijs (+0,071).

Kaspars Rinks 28 sportistu konkurencē ieņēma 16. vietu, Ninim zaudējot 0,774 sekundes.

Pirmo 18 vietu ieguvēji kvalificējās PK posmam.

Otrie latvieši bija arī vīriešu divnieku sacensībās, kurās uzvarēja ASV ekipāža Dena Viljams Kelogs/Frenks Aiks, kas finišēja 39,701 sekundē. Latvijas divnieks atpalika par 0,128 sekundēm.

Trešo vietu 13 divnieku konkurencē ieņēma vācieši Morics Jēgers un Valentins Šteite (+0,161), bet ceturtā bija otra Latvijas ekipāža Eduards Ševics Mikeļševics/Lūkass Krasts, kas uzvarētājiem zaudēja 0,254 sekundes.

Pirmie 12 divnieki kvalificējās PK sacensībām.

Sievietēm uzvarēja Itālijas kamaniņu braucēja Sandra Robačere, kas finišēja pēc 39,972 sekundēm, par 0,074 sekundēm apsteidzot austrieti Barbaru Allmaieri un par 0,080 sekundēm - vēl vienu Itālijas braucēju Verenu Hoferi.

Piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Zane Kaluma (+0,134) un Sigita Bērziņa (+0,144), abām iekļūstot PK sacensībās.

Frančeska Bona, kura pēc iekšējās atlases Nāciju kausā piedalījās bez iespējas kvalificēties PK sacensībām, sasniedza 11. ātrāko laiku (+0,365) 27 sportistu sacensībās.

PK pamatsacensībās iekļuva 18 kamaniņu braucējas.

Pārējie Latvijas kamaniņu braucēji - Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna - ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos PK posmos.

Pasaules kausa ceturtais posms vienlaicīgi ir arī 55. Eiropas čempionāts.

Sacensībām ir pieteiktas 20 valstu 111 kamanas - 35 sieviešu, 39 vīriešu, 15 sieviešu ekipāžu un 22 vīriešu ekipāžu konkurencē.

Sestdien notiks sacensības sievietēm, kā arī sieviešu un vīriešu divniekiem, bet svētdien sacentīsies vīrieši, kā arī notiks trešā no sešām šosezon paredzētajām komandu stafetēm.

Latvijas izlases startiem tiešraidē sekot līdzi varēs televīzijas kanālā TV6.

Pēc sacensībām Austrijā no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies 52. pasaules čempionāts, turpat vēl pēc nedēļas notiekot arī nākamajam Pasaules kausa posmam.

Pasaules kausa sezona tiks pabeigta ar diviem posmiem citā Vācijas trasē Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.