foto: Getty Images via AFP
Bļugers divreiz met pa vārtiem "Canucks" uzvarā NHL spēlē; uzvara arī Girgensonam
(No labās) Elīass Petersons, Teodors Bļugers un Andrejs Kuzmenko priecājas par uzvaras vārtiem papildlaikā.
Hokejs
2024. gada 12. janvāris, 08:34

Bļugers divreiz met pa vārtiem "Canucks" uzvarā NHL spēlē; uzvara arī Girgensonam

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien divreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru izbraukumā, Elīasam Petešonam sakrājot četrus rezultativitātes punktus.

"Canucks" viesos ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Pitsburgas "Penguins" vienību, svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 10 no 12 iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu +/- rādītāju.

Uzvarētāju labā četrus (2+2) rezultativitātes punktus sakrāja Elīass Petersons, kura kontā arī uzvaras vārti pēc pagarinājumā spēlētām trim minūtēm un piecām sekundēm. Pirmos divus vārtus komandas labā guva Broks Bousers, bet trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Džonatans Millers.

Bļugera bijusā kluba rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Sidnijs Krosbijs, bet divus (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja arī aizsargs Markuss Petersons.

"Canucks" ar 59 punktiem 42 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet "pingvīni" ar 45 punktiem 40 cīņās ir desmitie Austrumu konferencē.

Tikmēr Zemgus Girgensons ceturtdien vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru savā laukumā, uzvaru savā laukumā izcīnot arī Uvja Balinska pārstāvētajai Floridas "Panthers".

"Sabres" ar rezultātu 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) uzvarēja Otavas "Senators" vienību. sagādājot Kanādas komandai piekto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, izpelnījās divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, zaudēja abos iemetienos un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Teidžs Tompsons, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Dilans Kazenss (1+1) un aizsargs Rasmuss Dālins (0+2).

Pretinieku rindās divus vārtu guva Klods Žirū.

Nākamo maču Bufalo hokejisti aizvadīs sestdien, savā laukumā tiekoties ar Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

"Sabres" ar 40 punktiem 42 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, bet "Senators" ar 28 punktiem 37 mačos ir pēdējā konferencē.

Uzvaru ceturtdien savā laukumā svinēja arī bez latviešu aizsarga Uvja Balinska spēlējošā Floridas "Panthers", kas pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pieveica Losandželosas "Kings". "Panterām" tā bija devītā uzvara pēc kārtas, bet "Kings" - septītais zaudējums pēc kārtas.

Kamēr Balinskis turpina krāt rezultativitātes punktus Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Šarlotas "Checkers", līgas aizvadītās nedēļas labākais spēlētājs uzbrucējs Sems Reinhārts guva vārtus pagarinājuma priekšpēdējā sekundē, maču pabeidzot ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem.

Reinhārts guva vēlākos pagarinājuma vārtus Floridas komandas vēsturē. Deivs Laurijs 1993. gada 30. oktobrī mačā ar Tampabejas "Lightning" guva vārtus, kad līdz pagarinājuma beigām bija atlikušas četras sekundes.

Reinhārts, gūdams 30. vārtus sezonas 41 spēlē, komandas vēsturē piekāpjas vien Pāvelam Burē, kurš to pašu 1999./2000.gada sezonā paveica 34 spēlēs.

Floridas kluba uzvaru sērija ir trešā garākā vienības vēsturē. 2021./2022. gada sezonā izdevās uzvarēt 13 spēles, bet 2015./2016.gada sezonā - 12 spēles pēc kārtas.

Vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 31 no 33 viesu metieniem, bet pretējā laukuma galā Kemerons Talbots tika galā ar 38 metieniem.

Nākamo spēli "panteras" aizvadīs sestdien savā laukumā ar Ņūdžersijas "Devils".

"Panthers" ar 56 punktiem 41 spēlē ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Kings" ar 48 punktiem 38 mačos Rietumu konferencē ir sestā.

Tikmēr Vinipegas "Jets" ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā savā laukumā svinēja astoto uzvaru pēc kārtas, sasniedzot kluba rekordu. "Jets" ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Otrās trešdaļas sākumā viesus vadībā izvirzīja Konors Mērfijs, bet uzvaru mājinieki guva mača nogalē, divu minūšu un 24 sekunžu laikā vārtus gūstot Geibrielam Vilardi un Nikolajam Ēlersam, kurš uzvaras vārtus iemeta 55 sekundes pirms spēles beigām. Abu mājinieku vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās Edams Laurijs, uzvarētāju vārtos 20 metienus atvairīja Lorāns Brosuā, bet viesiem 26 metienus atvairīja Petrs Mrāzeks.

Vinipegas vienība laboja savu septiņu uzvaru sēriju, kas tika sasniegta no 2017. gada 26. marta līdz 8. aprīlim.

"Jets" kopā ar Floridas "Panthers" (deviņas uzvaras kopš 23 .decembra), Edmontonas "Oilers" (deviņas uzvaras kopš 21. decembra) un Sietlas "Kraken" (astoņas uzvaras kopš 20. decembra) aizvada vismaz astoņu uzvarētu spēļu sēriju. Pirmo reizi līgas vēsturē vienlaikus četrām komandām ir vienlaicīga vismaz astoņu uzvaru sērija.

Ar 60 punktiem 41 mačā "Jets" saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

Sietlas "Kraken" viesos ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) apspēlēja Vašingtonas "Capitals", pieveicot galvaspilsētas komandu astoto reizi pēc kārtas.

Uzvarā pa diviem rezultativitātes punktiem ieguldīja aizsargs Ādams Larsons (1+1) un Brendons Tanevs (0+2), bet vārtos 25 mājinieku metienus atvairīja Džoijs Dakords.

Edmontonas "Oilers" izbraukumā svinēja uzvaru pagarinājumā, ar 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 1:0) pārspējot Detroitas "Red Wings", ar deviņām uzvarām pēc kārtas atkārtojot komandas rekordu. 

Savukārt viesu uzbrucējs Konors Makdeivids 50. minūtē, iemetot skaistus vārtus un panākot 1:1, sakrāja savu 906. rezultativitātes punktu līgā un panāca Glenu Andersonu, dalot ceturto vietu "Oilers" visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Trešais šajā sarakstā ar 1034 punktiem ir Marks Mesjē.

Makdeivids, kurš sestdien kļūs 27 gadus vecs, aiz Veina Grecka (1606 punkti), Mario Lemjē (1014) un Deila Haverčuka (929) ir ceturtais NHL visu laiku labākais punktu guvējs 26 gadus vecu un jaunāku spēlētāju sarakstā.

Zeks Haimens uzvarētāju rindās tika pie diviem (1+1) rezultativitātes punktiem, bet Detroitas komandas vārtos 44 no 47 metieniem atvairīja Alekss Laions.

Pagarinājumā beidzās sešas no 13 ceturtdienas spēlēm, tai skaitā mačs Elmontā, kurā Ņujorkas "Islanders" mājas spēlē ar 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 1:0) pieveica Toronto "Maple Leafs".

Metjū Barzals (1+3) un aizsargs Noā Dobsons (0+4) piedalījās visu četru mājinieku vārtu guvumā, bet vārtos Iļja Sorokins atvairīja 32 Toronto hokejistu metienus.

Divreiz divu minūšu un 14 sekunžu laikā otrā perioda sākumā Sorokinu pārspēja Ostons Metjūss, 70. reizi NHL karjerā gūstot vismaz divus vārtus vienā spēlē. Tikai Derilam Siteram Toronto vienības vēsturē ir izdevies sakrāt vairāk šādu spēļu (71).

Savukārt 12 zaudējumu sēriju izbraukumā pārtrauca Sanhosē "Sharks", kas ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Komandas antirekords ir 17 zaudējumi pēc kārtas.

Uzvaras vārtus 37.minūtē guva Ņikita Ohotjuks, bet vārtos Makenzijs Blekvuds atvairīja 33 no 35 metieniem.

Monreālas vienībā divas rezultatīvas piespēles sakrāja aizsargs Maiks Metesons, bet vārtos Samuels Montembo atvairīja 32 no 35 metieniem.