foto: dpa/picture-alliance
Latvijas dāmu biatlona izlasei vēlreiz neizdodas stafetē tikt līdz finišam
Sanita Buliņa Latvijas stafetes komandā veica otro posmu.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. janvāris, 16:52

Latvijas dāmu biatlona izlasei vēlreiz neizdodas stafetē tikt līdz finišam

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportistes Baiba Bendika, Sanita un Sandra Buliņas un Annija Keita Sabule trešdien Rūpoldingā Pasaules kausa biatlonā piektā posma 4x6 kilometru stafetē tika apsteigtas par apli un ieņēma 17. vietu 19 kvartetu konkurencē.

Uzvaru svinēja Francijas komanda, kuras sastāvā bija Lu Žanmono, Žanna Rišāra, Sofī Šavo un Žilija Simona, kuras visu mērķu aizvēršanai izmantoja četras rezerves patronas un finišēja vienā stundā astoņās minūtēs un 44,5 sekundēs. Otro vietu guvušās zviedrietes finišēja 8,7 sekundes vēlāk, bet vēl 38 sekundes atpalika vācietes.

Gan Zviedrijas, gan Vācijas izlases katra izmantoja pa trīs rezerves patronām. Aiz labāko trijnieka bija Šveice, Ukraina un pirmo sešinieku noslēdza Itālija. 

Līderu trijotne ar Vāciju, Zviedriju un Franciju izkristalizējās pēc trešā posma šaušanas stāvus. Pēdējā posmā šaušanā guļus vāciete Hanna Kebingere bija nekļūdīga, Simona izmantoja vienu rezerves patronu, bet Elvīra Ēberga - divas. 

Pirms pēdējās šaušanas līderi Simonu un vicelīderi Ēbergu šķīra 7,7 sekundes, abām šaujot precīzi un francūzietei gandrīz divkāršojot savu pārsvaru. Distancē Simona vadību noturēja un svinēja drošu uzvaru. 

Norvēģijas izlases izredzes uz augstvērtīgu rezultātu zuda pirmajā posmā pēc šaušanas stāvus, kurā Mārita Skogana tika pie diviem soda apļiem un tobrīd trasē atgriezās ar 80 sekunžu deficītu pret līderēm. Šoreiz norvēģietes ieņēma desmito pozīciju.

Bendika pirmajā posmā šaušanā guļus ņēma talkā vienu rezerves patronu un trasē atgriezās 13. ar 18 sekunžu deficītu pret līderēm, bet stāvus trīs papildu patronu izmantošana lika atkāpties pozīciju zemāk, priekšā esošajam sportistēm zaudējot 42 sekundes. Sanita Buliņa stafeti saņēma stabilā 14. pozīcijā, taču šaušanu guļus atstāja ar vienu neaizvērtu mērķi un atkāpās uz 16. vietu. Šaušanā stāvus alūksniete bija precīza un saglabāja stabilu 16. vietu, šajā pašā pozīcijā nododot stafeti māsai Sandrai.

Izmantojot trīs papildu patronas šaušanā guļus, Sandra Buliņa zaudēja vienu pozīciju un 17. bija arī pēc šaušanas stāvus, kurā arī vajadzēja ņemt talkā trīs rezerves patronas. Ceļā uz stafetes nodošanu Sabulei viņa tika apsteigta par apli.

No 19 komandām par apli tika apsteigtas piecas.

Stafetes kopvērtējumā pēc četrām no piecām sacensībām Norvēģijai ir 286 punkti, bet par punktu mazāk iekrājušas Francija un Zviedrija. Latvija ar 72 punktiem ir 17. vietā.

Nāciju kausa ieskaitē Latvija ir 16., iekrājot tikpat punktu, cik 17. pozīcijā esošā Bulgārija.

Šosezon Latvijas kvartets Esterzundā ieņēma 16. vietu 18 komandu konkurencē, bet pagājušajā nedēļā posmu Oberhofā beidza ar pēdējo vietu 18 kvartetu vidū, tiekot apdzītām par apli jau otrā posma beigās.

Ceturtdien 4x7,5 kilometru stafetē sacentīsies vīrieši, piektdien 7,5 kilometru sprinta distanci veiks sievietes, bet sestdien 10 kilometru sprintu - vīrieši. Posms svētdien beigsies ar iedzīšanas sacensībām.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies Itālijas trasē Antholcā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.