foto: Kamanas.lv
Kamaniņu braucējam Rinkam un divniekam Upīte/Kaluma uzvaras Nāciju kausa sacensībās
Jaunais Latvijas kamaniņu braucējs Kaspars Rinks.
Citi sporta veidi
2024. gada 5. janvāris, 15:04

Kamaniņu braucējam Rinkam un divniekam Upīte/Kaluma uzvaras Nāciju kausa sacensībās

Jauns.lv/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kaspars Rinks un divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma piektdien Vācijā uzvarēja Nāciju kausā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa posmam, latviešiem kopā izcīnot četras medaļas un visiem, kuri pretendēja uz vietu pamatsacensībās, to izcīnot, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vīriešiem 30 sportistu konkurencē uzvaru izcīnīja Rinks, kurš startā uzrādīja 12. labāko laiku, finišējot pēc 53,011 sekundēm.

Latvietim piekāpjoties par sekundes tūkstošdaļu, otrajā vietā ierindojās ukrainis Andrijs Mandzijs, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa vēl viens Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš (+0,126).

Sieviešu konkurencē labāko rezultātu no latvietēm sasniedza Frančeska Bona, izcīnot septīto vietu. Viņa uzvarētājai austrietei Hannai Prokai, kura finišēja 56,609 sekundēs, zaudēja 0,464 sekundes.

Zane Kaluma, kura treniņā bija zaudējusi Bonai un nepretendēja uz iekļūšanu Pasaules kausa sacensībās, 23 sportistu konkurencē izcīnīja 12. vietu (+0,868).

Sudraba medaļu ieguva Itālijas sportiste Sandra Robačere (+0,084), bet bronzas - kanādiete Embera Lī Sasko (+0,249).

Sieviešu divnieku sacensībās Upīte/Kaluma uzvarēja četru ekipāžu konkurencē, par 0,062 sekundēm pārspējot komandas biedres Martu Robežnieci un Kitiju Bogdanovu.

Bronzas medaļa tika Vācijas sportistēm Elizai Marī Štorhai un Paulīnei Pacai (+0,070).

Vīriešu ekipāžu sacensībās junioru divnieks Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs izcīnīja sesto vietu, pirmās vietas ieguvējiem vāciešiem Moricam Jēgeram un Valentinam Šteitem piekāpjoties 0,462 sekundes.

Otrajā vietā ierindojās vēl viens Vācijas duets Makss Rihards Evalds/Jakobs Jannušs (+0,222), bet bronzas medaļa tika amerikāņu ekipāžai Dena Viljams Kelogs/Frenks Aiks (+0,238).

Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Sestdien notiks Pasaules kausa sacensības sieviešu un vīriešu ekipāžām, kā arī sivietēm vieniniekos, bet svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14. janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28. janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.