Hokejs
2023. gada 22. decembris, 09:42

VIDEO: Merzļikins papildlaikā sakaujas un ielaiž vārtus no Ovečkina; treneris pēc spēles vaino latvieša nesavaldību

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 29 metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu papildlaikā.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:1) zaudēja Vašingtonas "Capitals" komandai, kas izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas.

Merzļikins tika galā ar 29 no 32 pretinieku metieniem, atvairot 90,6% raidījumu.

Pirmās trešdaļas izskaņā Vašingtonas komanda izvirzījās vadībā pēc tam, kad vairākumā vārtus guva Antonī Mantā, taču otrajā periodā rezultātu izlīdzināja Kouls Silindžers, kurš pielaboja komandas biedra metienu no vārtu priekšas.

Nepilnas trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām Mantā atguva "Capitals" vienu vārtu pārsvaru, tiekot pie otrā vārtu guvuma mačā. "Blue Jackets" izdevās panākt neizšķirtu trešā perioda vidū, pretinieku vārtos ripu raidot Jegoram Činahovam.

Papildlaikā Merzļikina vārtos tika iestumts pretinieku spēlētājs Toms Vilsons, ar kuru Merzļikins uzsāka kautiņu un saņēma par to divu minūšu noraidījumu. Viesi guva uzvaru nesošos vārtus nepilnas divas minūtes pēc Merzļikina divu minūšu noraidījuma, vairākumā esot precīzam Aleksandram Ovečkinam.

Pats Elvis Vašingtonas "Capitals" uzbrucēju Tomu Vilsonu, vainoja centienos viņu savainot.

"Varēju gūt savainojumu, kā dēļ man sezona būtu beigusies. Viņš dabūja to, ko ir pelnījis. Paskatieties atkārtojumu - viņš pilnā ātrumā mēģināja ieslidot man ceļgalā. Saprotu, ka viņš devās uz vārtiem, taču viņš varēja izvairīties no kontakta, kā to dara daudzi citi spēlētāji," turpināja latviešu vārtsargs. Elvis nenožēlojot izdarīt, tomēr beigās atvainojās komandas biedriem.

Tāpat kā Merzļikins, arī komandas galvenais treneris Paskāls Vensāns, uzskatīja, ka komanda aizvadīja labu maču un bija pelnījusi uzvarēt. Abu ieskatā, Merzļikinam vajadzēja kontrolēt savas emocijas. 

"Šis incidents mums maksāja spēli. Toma Vilsona darbs ir palīst citiem zem ādas, un viņš radīja daudz emociju, kas šajā spēlē sita augstu vilni. Viņš darīja savu darbu un mēs uz to atbildējām," teica Vensāns.

"Blue Jackets" ar 28 punktiem 34 spēlēs ieņem 15. vietu Austrumu konferencē un nākamo spēli aizvadīs sestdien, savā laukumā uzņemot Toronto "Maple Leafs".