foto: IMAGO/SNA
Krievijas un Baltkrievijas atlētiem zaļā gaisma arī nedzirdīgo sportā
Apmierināta jauniete vicina Krievijas karogu "Krievijas EXPO" pasākumā Astrahaņā.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. decembris, 16:06

Krievijas un Baltkrievijas atlētiem zaļā gaisma arī nedzirdīgo sportā

Jans.lv/LETA

Starptautiskā Nedzirdīgo sporta federācija (ICSD) ir nolēmusi, ka no nākamā gada februāra tās pakļautībā esošajās sacensībās drīkstēs startēt arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

ICSD norāda, ka nedzirdīgie sportisti no Krievijas un Baltkrievijas sacensībās varēs piedalīties tikai individuālajos sporta veidos, turklāt viņiem būs noteikti vairāki papildu kritēriji.

"Rūpīgi izskatot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 8. decembrī pieņemto lēmumu, ICSD valde ir nolēmusi, ka Krievijas un Baltkrievijas nedzirdīgajiem sportistiem no 2024. gada 1. februāra būs ļauts startēt organizācijas sankcionētajās sacensībās un pasākumos," teikts ICSD paziņojumā.

Krievijas un Baltkrievijas nedzirdīgie sportisti startēs kā neitrālie atlēti, bet tie, kuri demonstrē atbalstu karam, nedrīkstēs reģistrēties sacensībām un tiks diskvalificēti.

Tāpat sacensībām netiks pielaists karadarbību atbalstošs sportistu personāls, sportisti un personāls, kuriem ir līgumi ar Krievijas vai Baltkrievijas militārajiem vai valsts drošības dienestiem un aģentūrām.

Visās ICSD sacensībās būs aizliegti Krievijas un Baltkrievijas simboli - karogi, himnas, formastērpi un cita simbolika.

Tāpat Krievijas vai Baltkrievijas valdībai vai valsts institūciju pārstāvjiem netiks piešķirti nekādi ielūgumi vai akreditācijas.

Ja kāda no starptautiskajām sporta federācijām, ar ko sadarbojas ICSD, noteikusi ierobežojumus Krievijas vai Baltkrievijas sportistu dalībai to organizētajās sacensībās vai attiecīgajā sporta veidā, ICSD atbalstīs aizliegumu.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī ICSD 2022. gada 5. martā nolēma diskvalificēt Krievijas un Baltkrievijas nedzirdīgos sportistus.