Basketbols
2023. gada 17. decembris, 22:00

"Cik lieliska sajūta spēlēt laukumā ar brāli!": Kuruci nodod uguņus Spānijas čempionāta spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva 11 punktus un viņa brālis Rodions Kurucs pievienoja deviņus, palīdzot Mursijas UCAM komandai izcīnīt uzvaru. Mursijas basketbolisti viesos ar rezultātu 83:74 (31:16, 15:18, 14:18, 23:22) uzvarēja Lugo "Rio Breogan".

Artūrs Kurucs spēlēja 19 minūtes un 37 sekundes, realizēja savu vienīgo divpunktu metienu pēc brāļa piespēles un trīs no četriem tālmetieniem, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+3) un astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Rodions Kurucs spēlēja piecas minūtes vairāk, grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+8) un bija otrs produktīvākais komandā ar 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Par Artūru Kurucu rezultatīvāks UCAM rindās bija tikai Dilans Eniss, kurš guva 16 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Pretiniekiem 21 punktu guva Martins Sajus.

Vēl svētdien Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia" mājās ar rezultātu 80:88 (18:20, 22:26, 21:20, 19:22) zaudēja Saragosas "Casademont". Pasečņiks nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām tika pie piektās piezīmes, bet visā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 54 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-2).

Jau ziņots, ka Mārcis Šteinbergs sestdien guva sešus punktus, kamēr Manrezas "Baxi" vienība mājās ar rezultātu 73:76 zaudēja Tenerifes "Lenovo" komandai, kas šosezon bija Latvijas čempiones "VEF Rīga" pretiniece FIBA Čempionu līgā.

UCAM ar deviņām uzvarām 14 spēlēs ir ceturtā, "Baxi" ar astoņiem panākumiem 15 cīņās ieņem septīto vietu, bet "Palencia", ar bilanci 1-14 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Andrejs Gražulis Itālijas A sērijas spēlē guva 16 punktus, bet Artūram Strautiņam bija deviņi punkti latviešu pārstāvēto komandu zaudējumos. Gražuļa pārstāvētā Trento "Aquila" viesos ar rezultātu 78:86 (24:27, 17:17, 18:27, 19:15) zaudēja Trevizo "NutriBullet" basketbolistiem.

Latvijas basketbolists spēlēja 29 minūtes, kuru laikā realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, bet netrāpīja abus divus soda metienus. Gražulis arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra divas bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un dalīja otru labāko efektivitātes koeficientu komandā (16).

Viesiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Kamars Boldvins, bet uzvarētājiem 26 punktus guva Kajs Boumens.

Savukārt Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" izbraukumā ar rezultātu 67:83 (18:18, 13:22, 22:22, 14:21) atzina Kremonas "Vanoli" pārākumu.

Strautiņš laukumā pavadīja 18 minūtes, grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, pieļāva divas kļūdas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, iekrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-4).

Tortonas komandā 13 punktus guva Retins Obasohans, kamēr Kremonas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Simone Dzanoti.

Citā spēlē "Scafati" bez Jāņa Strēlnieka pieteikumā mājās ar 91:85 uzvarēja "Napoli" basketbolistus. Sestdien Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" mājās ar 84:85 papildlaikā zaudēja Venēcijas "Umana Reyer". 

"Virtus" komanda ir uzvarējusi astoņās no 12 spēlēm un ieņem trešo vietu, "Aquila" ar tādu pašu bilanci ir par vienu pozīciju zemāk, bet "Scafati" un "Derthona" izcīnījušas pa piecām uzvarām, kas dod attiecīgi 10. un 11. pozīciju 16 vienību konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Tikmēr Anete Šteinberga guva savainojumu Francijas čempionāta mačā. Šteinberga šajā spēlē guva četrus punktus, kamēr viņas pārstāvētā "Tango" savā laukumā ar rezultātu 79:70 (18:20, 24:10, 22:19, 15:21) uzvarēja Latas "BLMA Gazelles" vienību.

Pirmā puslaika pēdējās sekundēs pie pretinieču groza viena no pretspēlētājām uzkāpa Šteinbergai uz kreisās kājas pēdas. Latvijas basketboliste laukumu pameta pieklibojot, un otrajā puslaikā spēlē neatgriezās.

Šteinberga 11 minūšu un 42 sekunžu laikā groza raidīja vienu no trīs divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Viņas kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viena piezīme, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, pozitīvs +/- rādītājs (+8) un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājām ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Kaila Aleksandra, bet pretiniecēm 23 punktus guva Maminjana Turē.

Citā spēlē Kate Vilka guva divus punktus, kamēr viņas  pārstāvētā "Charnay" mājās ar rezultātu 68:65 (19:19, 16:15, 24:17, 9:14) pārspēja Francijas čempioni Lionas ASVEL. Vilka, laukumā pavadot 18 minūtes un 26 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+7) un tika pie trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Tarbas "Gespe Bigorre" bez Rainas Tomašickas pieteikumā savā laukumā ar rezultātu 57:49 (14:11, 15:16, 19:14, 9:8) uzvarēja Anžē "Ufab 49" vienību. Mājinieces rotācijā izmantoja tikai sešas spēlētājas, četrām no viņā laukumā pavadot visas 40 minūtes.

Turnīra tabulā līdere ar desmit uzvarām 11 spēlēs ir "Tango", "Charnay" ar bilanci 6-5 ir piektā, bet "Gespe Bigorre" ar četrām uzvarām desmit mačos - devītā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Lionas ASVEL basketbolistes.