foto: EPA/Scanpix
Kopenhāgenas klubs pēc neticamā panākuma Čempionu līgā 34 756 faniem sagādā ļoti patīkamu pārsteigumu
"Kobenhavn" līdzjutēji līksmo
Futbols
2023. gada 13. decembris, 16:56

Kopenhāgenas klubs pēc neticamā panākuma Čempionu līgā 34 756 faniem sagādā ļoti patīkamu pārsteigumu

Jauns.lv

Neaizmirstams otrdienas vakars izvērtās futbola līdzjutējiem Kopenhāgenā, kur vietējā FC “Kobenhavn” vienība pārsteidzoši nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas 16 spēcīgāko komandu vidū un klubs pēc pilnas programmas novērtēja savu uzticamo fanu atbalstu.

Pēc UEFA Čempionu līgas A grupas komandu izlozes tikai retais futbola pārzinātājs pieļāva iespēju, ka Eiropas grandi Minhenes “Bayern” un Mančestras “United” nebūs tās divas komandas, kas turpinās cīņu par trofeju pēc jaunā gada. Vēl vairāk, ja kāda komanda spēs ar viņiem iesaistīties cīņā, tad tā būs Turcijas čempionvienība Stambulas “Galatasaray”, kuru rindās spēlē tādi futbola spīdekļi kā Mauro Ikardi, Hakims Ziješs, Davinsons Sančess, Drīss Mertenss, Fernando Muslera, Vilfrīds Zaha un daudzi citi. Līdz ar to “Kobenhavn” futbolistiem tika atvēlēta izteikta pastarīšu loma.

Patiesība gan izrādījās visai tāla no prognozēm. Bavārieši pārliecinoši dominēja grupā, kamēr mančestrieši kļuva par līderiem pārsvara zaudēšanā un pirms pēdējās kārtas saglabāja vien teorētiskas izredzes iekļūt divu spēcīgāko komandu vidū (pašiem jāuzvar “Bayern” un jācer uz neizšķirtu Kopenhāgenā starp mājiniekiem un “Galatasaray”. No tā nekas nepiepildījās. Minhenes komanda uzvarēja ar 1:0 Mančestrā, bet “Kobenhavn” savu līdzjutēju spārnoti, neraugoties uz noraidījumu, tika pie trim punktiem, uzvarot ar 1:0, iekļūstot izslēgšanas spēlēs pēc 13 gadu pauzes.

foto: EPA/Scanpix
"Kobenhavn" Top16 UEFA Čempionu līgā pēdējo reizi bija 2010./11. gada sezonā.

Kā pateicību saviem lieliskajiem līdzjutējiem, Kopenhāgenas klubs paziņoja, ka visi 34 726 klātienē bijušie fani saņems bezmaksas alu. Šis paziņojums uz “Parken Stadium” ekrāniem, protams, sajūsmināja atnākušos tūkstošus.

Šajā Dānijas galvaspilsētas stadionā tiek tirgots, kā jau gaidīts, “Carlsberg” alus, kura puslitra cena ir aptuveni 6,70 eiro.

“Kobenhavn” galvenais treneris Jākobs Nēstrups pēc mača slavēja atnākušos līdzjutējus: "Es esmu laimīgs un lepns spēlētāju, līdzjutēju un ikviena Kopenhāgenas nostūra vārdā. Tas daudz nozīmē arī Dānijas futbolam. Tāds vakars kā šis “Parkenā”... nu, es to esmu teicis jau daudzas reizes, un es gribētu to teikt vēlreiz. "Parken" līdzjutēji šādos vakaros var izdarīt kaut ko īpašu, ko neredz daudzviet citur Eiropā. Šis atbalsts patiešām nozīmē ļoti daudz, kad mēs izejam laukumā, un arī šovakar mēs esam 12 pret 11. Tā nav nejaušība, ka mēs šeit esam izcīnījuši sešus punktus grupā un bijām ļoti tuvu septītajam pret "Bayern".”

A apakšgrupas kopvērtējumā Minhenes futbolisti iekrāja 16 punktus, “Kobenhavn” tika pie astoņiem, “Galatasaray” ar pieciem sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kamēr slavenā “United” savu šīs sezonas Eirokausu kampaņu noslēdz vien ar četriem punktiem.

Zīmīgi, ka šī nav pirmā reize, kad dāņu klubs uzsauc aliņu. 2022. gadā pie bezmaksas dzērieniem tika Spānijas kluba “Sevilla” līdzjutēji, kuri bija ieradušies gandrīz 3000 kilometru tālajā ceļojumā.