Hokejs
2023. gada 11. decembris, 08:36

Balinskis kaldina "Panthers" uzvaru pār "Blue Jackets", kurai nevar palīdzēt saslimušais Merzļikins

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Uvis Balinskis svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atgriezās Floridas "Panthers" sastāvā un palīdzēja viesos ar 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) pieveikt Kolumbusas "Blue Jackets", kurai slimības dēļ nevarēja palīdzēt Elvis Merzļikins.

Balinskis, atgriežoties "Panthers" sastāvā pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām, uz ledus bija 14 minūtes un 31 sekundi, un atzīmējās statistikā ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā trešdaļā pēc spēlētām 62 sekundēm Floridas komandu vadībā izvirzīja Gustavs Forslings.

Laukuma saimnieki panāca neizšķirtu sešas minūtes vēlāk, kad viesu vārtos ripu raidīja Jegors Činahovs, taču vēl 22 sekundes vēlāk Kārters Verhegī pārspēja mājinieku vārtsargu un atguva "Panthers" vienu vārtu pārsvaru.

Tuvojoties trešās trešdaļas izskaņai, "Panthers" vairākumu ar vārtu guvumu noslēdza Aleksandrs Barkovs un dubultoja Floridas komandas pārsvaru. 

Nepilnas četras minūtes pamatlaika beigām laukuma saimnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un veiksmīgi izmantoja skaitlisko pārsvaru viesu aizsardzības zonā, kad vārtus guva Dmitrijs Voroņkovs un samazināja mājinieku deficītu līdz vienam precīzam metienam, taču pēc tam tukšos "Blue Jackets" vārtos ripu raidīja Metjū Tkačaks un Ētu Luostarinens, nodrošinot viesiem pārliecinošu uzvaru.

"Panthers" vārtus sargāja Entonijs Stolarcs, kurš tika galā ar 18 metieniem, kamēr Kolumbusas komandas vārtos Džets Grīvss atvairīja 32 metienus.

Floridas vienība ar 36 punktiem 27 spēlēs Austrumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Blue Jackets" ar 23 punktiem 30 mačos ierindojas 15.pozīcijā, apsteidzot tikai Otavas "Senators".

Tikmēr Kristers Gudļevskis palīdzēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai izcīnīt uzvaru Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē.

"Fischtown Pinguins" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Volfsburgas "Grizzlys".

Gudļevskis Brēmerhāfenes komandas vārtos atvairīja 20 no 21 metiena jeb 95,24% raidījumu.

Ar 50 punktiem 26 spēlēs "Fischtown Pinguins" turnīra tabulā ieņem otro vietu 14 komandu konkurencē.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Tikmēr Latvijas hokejists Eduards Tralmaks Čehijas hokeja ekstralīgas mačā tika pie rezultatīvas piespēles, viņa pārstāvētajai Kladno "Rytīrži" zaudējot papildlaikā.

Kladno komanda izbraukumā ar 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) piekāpās "Olomouc", kuras sastāvā šoreiz nebija iekļauts Patriks Ozols.

Tralmaks asistēja viesu otrajā vārtu guvumā, kad pēc viņa un Jakuba Klepiša piespēlēm vairākumu rezultatīvi noslēdza Radeks Smoleņaks.

Latvijas hokejists kopā uz ledus bija 11 minūtes un 11 sekundes, no kurām divas minūtes un 44 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citā spēlē Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) uzvarēja "Karlovy Vary", Ralfs Freibergs un Hradeckrālovas "Mountfield" savā laukumā ar 5:2 (1:1, 0:0, 4:1) svinēja panākumu pār Brno "Kometa", bet Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kurai nevar palīdzēt savainotais Jānis Jaks viesos ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) pārspēja Pardubices "Dynamo".

Hradeckrālovas vienība ar 46 punktiem 27 spēlēs ir ceturtā, Litvīnovas komanda arī ar 46 punktiem ir par vienu vietu zemāk, "Olomouc" ar 37 punktiem ierindojas devītajā pozīcijā, bet Vītkovices un Kladno klubi sakrājuši attiecīgi pa 26 un 24 punktiem 25 spēlēs, ieņemot attiecīgi 12. un 13. vietu 14 komandu čempionātā.