foto: LETA
Rodiona Kuruca 12 punkti neglābj Mursijas vienību no zaudējuma Eirolīgas komandai; Banki neveiksme Itālijas grandu cīņā
Latvijas vīriešu valstsvienības spēlētājs Rodions Kurucs.
Basketbols
2023. gada 10. decembris, 22:29

Rodiona Kuruca 12 punkti neglābj Mursijas vienību no zaudējuma Eirolīgas komandai; Banki neveiksme Itālijas grandu cīņā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva 12 punktus, taču tas neglāba viņa un Artūra Kuruca pārstāvēto Mursijas UCAM no zaudējuma papildlaikā.

Mursijas komanda savā laukumā ar rezultātu 77:85 (7:23, 19:18, 20:12, 24:17, 7:15) piekāpās ULEB Eirolīgā spēlējošajai "Valencia".

Rodions Kurucs laukumā bija 36 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem divu punktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena piezīme, četras pārtvertas piespēles, piecas piezīmes, četri izprovocēti sodi, sakrājot +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu 13.

Artūrs Kurucs bija komandas pietiekumā, taču palika uz rezervistu soliņa.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Dilans Eniss, kamēr Valensijas vienībā Brendons Deiviss izcēlās ar 20 gūtajiem punktiem.

Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir piektā, Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar septiņiem panākumiem ieņem sesto vietu, bet "Palencia", kuras rindās spēlē Anžejs Pasečņiks, ar bilanci 1-12 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

TikmērAndrejs Gražulis svētdien Itālijas A sērijas spēlē guva desmit punktus un palīdzēja Trento "Aquila" komandai izcīnīt uzvaru.

Trento vienība izbraukumā ar rezultātu 87:74 (19:12, 17:22, 25:13, 26:27) pārspēja "Pesaro" basketbolistus.

Gražulis laukumā bija 22 minūtes, kuru laikā grozā meta divus no četriem divu punktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un sakrāja +/- rādītāju +24 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Prentiss Habs, kamēr vēl 14 un 12 punktus pievienoja attiecīgi Kamars Boldvins un Pols Biliga.

Pezāro komandā Skots Bemforts izcēlās ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Citā spēlē Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" viesos ar 80:82 (23:21, 21:27, 21:19, 15:15) zaudēja Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia".

"Virtus" komanda ir uzvarējusi astoņās no 11 spēlēm un ieņem otro vietu, "Aquila" ar tādu pašu bilanci ir par vienu pozīciju zemāk, Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir desmitā, bet "Scafati", kuras rindās spēlē Jānis Strēlnieks, ar bilanci 4-7 ieņem 13. vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Savukārt Roberts Blumbergs guva 12 punktus Grieķijas čempionāta spēlē un sekmēja Saloniku "Aris" komandas uzvaru. "Aris" savā laukumā ar rezultātu 81:73 (18:12, 19:18, 22:16, 22:27) pārspēja "Peristeri" basketbolistus.

Blumbergs spēlēja 19 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja pa diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un soda metieniem, kā arī divus no trīs tālmetieniem. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+1) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Roberto Galinats, bet pretiniekiem 19 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un arī septiņas kļūdas bija Džo Reglendam.

Tikmēr Iļja Gromovs sestdien guva septiņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai "Lavrio" tik pie uzvaras. "Lavrio" viesos ar rezultātu 60:71 zaudēja Patras "Apollon" komandai.

"Aris" komanda ar bilanci 6-4 ir ceturtā, bet "Lavrio" ar trim panākumiem desmit spēlēs ir desmitajā vietā 12 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē tika pie pārliecinošas uzvaras.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 94:64 (25:18, 16:12, 29:13, 24:21) pārspēja Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Starp "vefiešiem" rezultatīvākais ar 21 punktu un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džaizeks Lotijs, 13 punktus guva Roberts Bērziņš, kamēr Roberts Blūms un Māris Gulbis pievienoja attiecīgi 11 un desmit punktus.

Tallinas komandā 14 punktus sakrāja Tailers Geskins un Džeimss Mūrs, kura kontā ar 14 bumbas zem groziem.

"VEF Rīga" basketbolisti ir uzvarējuši desmit no 14 spēlēm un ir trešie, bet tallinieši sakrājuši divus panākumus 14 dueļos, ieņemot pēdējo vietu.

Tāpat svētdien "Latvijas Universitātes" komanda mājās ar rezultātu 60:106 (15:25, 13:31, 16:27, 16:23) zaudēja "Prometey" vienībai, bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstkola" viesos ar rezultātu 82:96 (17:24, 23:26, 32:25, 10:21) piekāpās "Viimsi".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.