foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlasē turnīrā Slovākijā būs desmit pasaules čempionāta bronzas medaļnieki
Latvijas hokeja izlasē gaidāms arī Šveices čempionātā rezultatīvi spēlējošais Rūdolfs Balcers.
Hokejs
2023. gada 7. decembris, 15:44

Latvijas hokeja izlasē turnīrā Slovākijā būs desmit pasaules čempionāta bronzas medaļnieki

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasē decembrī spēlēs desmit hokejisti, kuri pavasarī pasaules čempionātā izcīnīja bronzas godalgas, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Nākamnedēļ Latvijas izlase startēs "Kaufland" kausā Slovākijā, kur bez mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija.

"Sastāvs uz decembri būs optimālais no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, kuri būs pieejami. Tāpat arī nāks klāt pāris hokejisti no novembra spēlēm Rīgā," teica Kalvītis.

"Treneriem patika, ko viņi redzēja novembrī un vēlas redzēt tos pašus hokejistus darbībā jau pret nopietnākiem pretiniekiem "Kaufland" kausā. Komandas kodols būs sajaukums starp pieredzējušiem un gados jaunākiem hokejistiem, kuri vēl nav sevi tik skaļi pieteikuši valstsvienības rindās," viņš turpināja.

Kalvītis atklāja, ka no bronzu izcīnījušās izlases šoreiz valstsvienībai palīdzēs kapteinis Kaspars Daugaviņš, Oskars Batņa, Ralfs Freibergs, Ronalds Ķēniņš, Toms Andersons, Renārs Krastenbergs, Roberts Mamčics. T'āpat pēc viesošanās Šveicē un pārrunām ar klubiem kļuva skaidrs, ka valstsvienībai varēs pievienoties arī divi no potenciālajiem uzbrukuma līderiem Rūdolfs Balcers un Rihards Bukarts.

Viņš piebilda, ka vārtsargu līnija paliks tāda pati kā izlašu logā novembrī un Latvijas vārtu sargāšana tiks uzticēta Ivaram Punnenovam, Ērikam Vītolam un Arginto Milbergam, bet mikrotraumu dēļ izlasei nepievienosies Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Kristiāns Rubīns un Mārtiņš Dzierkals.

Latvijas izlase novembrī aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Franciju un abās izcīnīja panākumus, uzvarot francūžus ar 4:1 un 3:1. Kalvītis neslēpa, ka uz šiem mačiem hokejisti ieradās motivēti cīnīties uz ledus Latvijas izlases kreklā.

"Parādījām labu spēli aizsardzībā, neatļaujot frančiem izveidot daudz momentu un realizācijas iespējas. Mūsu vārtsargi lieliski tika galā ar franču mēģinājumiem gūt vārtus. Iesākām sezonu uz pozitīvas nots un izcīnījām divas uzvaras," stāstīja Kalvītis.

Pēc pārbaudes turnīra Slovākijā Latvijas izlase aprīlī, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus ar Austrijas komandu, vienu - ar Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs divas spēles Šveicē, bet gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā mačā ar norvēģiem.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.