foto: IPA Sport/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Gražulim uzvara pret Blumbergu; Mejerim panākums pret "Lietkabelis"
Andrejs Gražulis.
Basketbols
2023. gada 30. novembris, 00:45

Gražulim uzvara pret Blumbergu; Mejerim panākums pret "Lietkabelis"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis un Roberts Blumbergs trešdien Trento ULEB Eirokausa mačā guva attiecīgi desmit un divus punktus, uzvaru svinot mājiniekiem.

Gražuļa pārstāvētā Trento "Aquila" uzvarēja Saloniku "Aris" ar 69:67 (17:17, 15:15, 21:11, 16:24).

Gražulis laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 33 sekundēs trāpīja divus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem, bet netrāpīja abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja septiņas zem groziem izcīnītas bumbas, sakrāja vienu piezīmi, divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, efektivitātes koeficientu septiņi un +/- rādītāju +1.

Blumbergs 15 minūtēs un 36 sekundēs laukumā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja grozā trīs tālmetienus. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, pārķerta bumba, personiskā piezīme, efektivitātes koeficients divi un +/- rādītājs -5.

Gražulis kopā ar vēl diviem basketbolistiem guva pa 10 punktiem, bet rezultatīvākais Trento vienībā ar 15 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Kemars Boldvins.

Viesu rindās ar 24 punktiem un atlēkušajām bumbām izcēlās Herels Ronijs.

Divus punktus guva arī Mareks Mejeris Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" uzvarā pagarinājumā mājās mačā ar Panevēžas "Lietkabelis" - 120:111 (21:23, 23:13, 30:23, 23:38, 23:14).

Mejeris 14 minūtēs un 54 sekundēs laukumā realizēja vienīgo divpunktu metienu un netrāpīja grozā vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras personiskās piezīmes, efektivitātes koeficients -3 un sliktākais komandā +/- rādītājs -9.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Deniss Sīlijs, bet pa 20 punktiem guva Emanuels Cate un Džerels Edijs.

Viesiem 29 punktus guva Deivids Sirvīdis, 22 punktus, pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm sakrāja Ģedimins Oreliks, bet 20 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Martīns Varns.

"U-Banca Transilvania" ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem otro vietu B grupā, sestā ar četrām uzvarām ir "Aquila", astotais ar trim uzvarām ir "Aris", bet devītā ar vienu uzvaru - Oskara Hlebovicka pārstāvētā Vroclavas "Šlask".

A grupā trešdien Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey" viesos ar 76:79 (26:15, 15:18, 20:29, 15:17) zaudēja Badalonas "Joventut".

"Prometey" labā pa 15 punktiem guva Ronalds Mārčs un Isufs Sanons, bet pa 12 punktiem - Kelebs Agada un Ondrejs Balvins, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 15 punktus guva "VEF Rīga" sastāvā karjeru sākušais Endrū Endrūss, par punktu mazāk - Pau Rivass.

A grupā Artūra Žagara pārstāvētā Viļņas "Wolves" ar četrām uzvarām astoņos mačos ir piektā, bet "Prometey" ar tikpat uzvarām deviņās cīņās ieņem astoto vietu.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.