foto: AP/Scanpix
Bļugeram un "Canucks" uzvara pret "Ducks"; Balinskis nepiedalās zaudējumā pret "Maple Leafs"
Teodors Bļugers cīnās "Ducks" vārtu priekšā.
Hokejs
2023. gada 29. novembris, 10:40

Bļugeram un "Canucks" uzvara pret "Ducks"; Balinskis nepiedalās zaudējumā pret "Maple Leafs"

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda otrdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Canucks" mājās ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja Anaheimas "Ducks" vienību.

Bļugers, spēlējot 15 minūtes un 34 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja sešos no 11 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šosezon deviņās spēlēs viņš guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Mača septītajā minūtē Broks Besers, vārtu priekšā izdarot metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, panāca 1:0 "Canucks" labā. Otrā perioda sestajā minūtē Raiens Stroms vairākumā ar metienu no tuvas distances izlīdzināja rezultātu.

Laukuma saimnieki vadībā atgriezās trešā perioda 32. sekundē, Ēlisam Petersonam pēc vārtu apslidošanas izdarot metienu ar pagriezienu. 48 sekundes pirms finālsvilpes Besers ieraidīja ripu tukšos vārtos un nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Abos Besera gūtajos vārtos asistēja Džonatans Teners Millers.

"Canucks" vārtsargs Tečers Demko atvairīja 30 no 31 metiena, bet otros vārtos Džons Gibsons tika galā ar 24 no 26 ripām.

"Canucks" ar 31 punktu 23 mačos ir Rietumu konferences vicelīdere, bet "Ducks" ar 18 punktiem 22 dueļos atrodas 12. pozīcijā.

Tikmēr Uvis Balinskis nepiedalījās spēlē, kurā viņa Floridas "Panthers" komanda piedzīvoja zaudējumu viesos pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pret Toronto "Maple Leafs".

Floridas vienībā vārtus guva Kevins Stenlunds, bet vārtsargs Entonijs Stolarcs tika galā ar 31 metienu.

Uzvarētājiem vārtus pamatlaikā un arī pēcspēles metienos guva Noā Gregors. Džozefs Vols neitralizēja 38 "Panthers" hokejistu metienus.

Sākotnēji šķita, ka "Panthers" izcīnījusi uzvaru pēc Evana Rodrigesa metiena, taču tiesneši pēc videoatkārtojuma noskatīšanās secināja, ka hokejists metiena laikā divreiz skāris ripu.

"Panthers" ar 28 punktiem 22 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet "Maple Leafs" ar 25 punktiem 20 cīņās ir sestā.

Savukārt Konoram Makdeividam izceļoties ar gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm un uzvaras metienu pēcspēles metienu sērijā, Edmontonas "Oilers" izcīnīja vēl vienu uzvaru.

"Oilers", kas turpina atgūties pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:0, 3:2, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja pašreizējo Stenlija kausa glabātāju un līgas līderi Vegasas "Golden Knights".

Pēdējās trīs spēlēs Makdeivids iekrājis jau 12 punktus. Sezonas pirmais mēnesis mazrezultatīvs bija ne tikai komandai, bet arī pašam Makdeividam, kurš pirmajās 16 spēlēs guva 16 punktus, kas viņa standartiem ir visai pieticīga rezultativitāte.

Edomontoniešiem vārtus guva arī Sems Geigners, Matīass Janmarks un Evanders Keins, bet pretiniekiem izcēlās Marks Stouns, Maikls Amadio, Bens Hatons un Kīgens Kolesars.

"Oilers" izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, turpretī lasvegasiešiem ir trīs zaudējumu sērija un piecas neveiksmes pēdējās sešās cīņās.

"Golden Knights" ar 32 punktiem 23 spēlēs ir visas līgas līdere, ieņemot pirmo vietu Rietumu konferencē, kur "Oilers" ar 17 punktiem 21 mačā ir 13. vietā.