Citi sporta veidi
2023. gada 24. novembris, 21:23

Latvijas U-18 volejbolistes EČ kvalifikācijas spēlē piekāpjas Igaunijai

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-18 sieviešu volejbola izlase piektdien Daugavpilī Eiropas U-18 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmā posma ceturtajā spēlē četros setos ar 1-3 (18:25, 25:21, 24:26, 22:25 zaudēja Igaunijai.

Milana Bratiča vadītā Latvijas U-18 sieviešu izlase spēli pēc Beātes Runces uzbrukuma sāka ar diviem gūtiem punktiem, bet Igaunija drīz vien rezultātu izlīdzināja un panāca 10:7 pārsvaru. Pēc Elizabetes Barones "eisa" vadībā jau bija Latvija, līdzīgai spēlei norisinoties līdz 14:14.

Līdzīgā otrajā setā latvietes izšķirošo izrāvienu izdarīja, gūstot piecus punktus pēc kārtas un pēc Martas Ginteres uzbrukuma panākot vadību ar 21:17.

Trešais sets sākās ar Igaunijas vadību (9:3), taču ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem un Šarlotes Šlīteres uzbrukuma Igaunijas pārsvars bija vairs tikai punkts (11:10). Igaunija atkal atrāvās, panākot 21:15 vadību pēc Rebekas Pentas uzbrukuma, taču Latvija ar labām Karmenas Strukas un Barones servēm panāca 23:22 vadību. Latvijai bija arī setbumba, taču pēdējos trīs punktus setā guva Igaunija.

Arī ceturtā seta sākumā igaunietes panāca lielu pārsvaru (9:2 un 11:3), taču mājinieces lēnām samazināja igauniešu pārsvaru, pēc Pentas sitiena autā pietuvojoties līdz 22:23. Atlikušo cīņas punktu izspēlē pārākas bija igaunietes, uzvaru svinot pēc Freias Līsas Palkas uzbrukuma.

Pa 14 punktiem Latvijas izlasē sakrāja Marta Gintere, kura izcēlās ar četriem blokiem, kā arī punktā pārvērta astoņus no desmit uzbrukumiem, un Rūta Putene, bet 13 punktus guva Karmena Struka, kura piecreiz netverami servēja un trīsreiz guva punktu ar bloku.

Igaunietēm 15 punktus guva Heidi Vahula.

Latvijas izlase bija pārāka gūtajos punktos servēs (16:12), uzbrukumā (40:38) un blokā (9:4), taču daudz vairāk kļūdījās (43:24).

"Igaunietes vienkārši bija nedaudz drošākas. Mūsu spēlētājas bija par "stīvām", un, ja sākam spēlēt, kad pretiniecēm ir septiņu - astoņu punktu pārsvars, tas ir par vēlu. Man liekas, ka šī bija mūsu sliktākā spēle turnīrā, un mums ir jāatrod iemesli, kāpēc tas tā bija, jo nepieturējāmies pie plāna, mūsu uzbrukumu organizācija bija katastrofāla un cēlāju darbība bija vismaz zem mūsu pašu standartiem," pēc spēles skaidroja Bratičs.

"Slikti risinājumi izšķirošajos brīžos, pārāk maiga serve. Turklāt mēs servēs daudz kļūdījāmies. Ja mēs riskējam un kļūdāmies, ir viena lieta, bet servēt piecus metrus virs tīkla un pāri laukumam - pavisam cita."

"Spēles plāns paredzēja spēlēt savu spēli, droši un nebaidīties, kā arī mēģināt pieļaut mazāk kļūdu. Manuprāt, spēle mūsu izpildījumā bija laba. Bija daudz emociju, taču pašas kļūdījāmies. Un spēli vajadzēja iesākt drošāk," pēc cīņas teica Rūta Putene.

Pārējās dienas spēlēs Gruzija ar 3-1 (19:25, 25:23, 25:15, 28:26) uzvarēja Lietuvu, bet Polija ar 3-0 (25:7, 25:10, 25:7) sagrāva Azerbaidžānu.

Līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Polija, desmit punkti ir Ukrainai četrās un Igaunijai piecās spēlēs, seši punkti četrās cīņās ir Latvijai, pieci - Gruzijai, trīs - Lietuvai, bet Azerbaidžāna piecos aizvadītajos dueļos ir bez punktiem.

Turnīra ievadā latvietes ar 3-0 (25:14, 25:6, 25:9) sagrāva Azerbaidžānu, ar 3-1 (28:26, 25:18, 16:25, 25:18) uzvarēja Gruziju un ar 0-3 (15:25, 18:25, 20:25) piekāpās Ukrainai.

Sestdien latvietes plkst.16 tiksies ar Lietuvu un svētdien - ar Poliju.

Septiņu valstu komandas Daugavpilī cīnās arī par Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta medaļām.

Uzvarētāja bez EEVZA zelta medaļām iegūs arī ceļazīmi uz 2024.gada Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru.

Bratičam izlasē palīdz trenere Inga Ikauniece un statistiķis Vladimirs Visockis.

No EEVZA čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs otrās līdz piektās vietas ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīrs EEVZA čempionāta ietvaros notiek no 20. līdz 26.novembrim.

Spēles tiešraidē ir vērojamas "YouTube" kontā "Volejbols Latvija", bet ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks no 11. līdz 14.aprīlim, bet finālturnīrs no 2024.gada 1. līdz 13.jūlijam norisināsies Grieķijā un Kiprā.

Latvijas izlases sastāvs:

"libero" - Nikola Bezpavlaja (RVS), Kristiāna Muižarāja (Kuldīgas Novada sporta skola);

otrā tempa spēlētājas - Linda Račiņa, Beāte Runce (abas - Jūrmalas Sporta skola), Rūta Putene, Šarlote Šlitere, Megija Rumaka (visas - RVS), Karlīna Kazāka, Agnese Grīnberga (abas - Jelgavas Novada sporta centrs);

pirmā tempa spēlētājas - Marta Gintere (RVS), Karmena Struka (Murjāņu Sporta ģimnāzija);

diagonālā spēlētāja - Katrīna Zariņa (RVS);

cēlājas - Elizabete Barone (RVS/Murjāņu Sporta ģimnāzija), Alise Bogdane (Liepājas Sporta spēļu skola).