foto: AP/Scanpix
Bļugera pārstāvētā "Canucks" papildlaikā pieveic "Islanders"; Evanders Keins nokārto "Oilers" uzvaru
Hokejs
2023. gada 16. novembris, 08:53

Bļugera pārstāvētā "Canucks" papildlaikā pieveic "Islanders"; Evanders Keins nokārto "Oilers" uzvaru

Jauns.lv/LETA

Uzvaru papildlaikā trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svinēja Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" vienība, kas savā laukumā ar 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 1:0) pieveica Ņujorkas "Islanders".

Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva komandas kapteinis Kvins Hjūzs.

Pamatlaikā pa vārtiem mājinieku sastāvā guva Džonatans Taners Millers, Broks Besers un Filips Hroneks, bet "Islanders" rindās precīzi bija Pjērs Engvals, Broks Nelsons un Bo Horvats.

Bļugers laukumā pavadīja 14 minūtes un 52 sekundes, no kurām minūti un trīs sekundes spēlēja vairākumā un 29 sekundes mazākumā. Viņa kontā seši metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, divas pārtvertas ripas, uzvarēti astoņi no 14 iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

"Canucks" ar 25 punktiem 16 spēlēs kļuvusi par Rietumu konferences līderi.

Nākamo spēli Bļugera pārstāvētā komanda aizvadīs jau ceturtdien, kad viesos tiksies ar Kalgarī "Flames".

Tikmēr Kolorādo "Avalanche" savā laukumā ar 8:2 (2:1, 1:0, 5:1) sagrāva Anaheimas "Ducks" vienību.

Uzvarētāju rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Joels Kiviranta, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja Keils Makars, divus vārtus guva Valērijs Ničuškins, bet pa 1+1 iekrāja Devons Tēvzs un Semjuels Žirārs. Tāpat vārtus mājinieku labā guva Endrū Kogliano, Ross Koltons un Frēdriks Ūlofsons, kamēr "Ducks" sastāvā precīzi meta Sems Kariks un Makss Džounss.

Citā trešdienas mačā pie uzvaras papildlaikā tika Edmontonas "Oilers", kas savā laukumā ar 4:3 (0:0, 1:3, 2:0, 1:0) pieveica Sietlas "Kraken" hokejistus.

Ar "hat trick" mājinieku sastāvā izcēlās Evanders Keins, kurš trešajā periodā no 1:3 panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika trešajā minūtē guva arī uzvaras vārtus.

"Oilers" rindās vēl vienus vārtus guva Konors Makdeivids, ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Evans Bušārs, bet divas reizes partneriem asistēja Leons Draizaitls.

"Kraken" sastāvā vārtus guva Džareds Makans, Aleksandrs Venbergs un Pjērs Eduārs Belmārs.

Tikmēr zaudējumu trešdien savā laukumā piedzīvoja Karolīnas "Hurricanes" vienība, kas ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Mājinieku sastāvā vienīgos vārtus guva Stefans Nēsens, kamēr "Flyers" rindās precīzi bija Ouens Tipets, Treviss Koneknijs un Raiens Pelings.