foto: AFP/Scanpix
Bastianīni uzvar "MotoGP" sacensību Malaizijas posmā; kopvērtējumā pozīcijas nostiprina Banjaja
Citi sporta veidi
2023. gada 12. novembris, 13:30

Bastianīni uzvar "MotoGP" sacensību Malaizijas posmā; kopvērtējumā pozīcijas nostiprina Banjaja

Jauns.lv / LETA

Itālijas motosportists Enea Bastianīni svētdien Sepangā izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Malaizijas "Grand Prix" sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē, kopvērtējumā vadībā nostiprinoties trešo vietu ieņēmušajam uzvarētāja tautietim Frančesko Banjajam.

Bastianīni ("Ducati Lenovo") par vairāk nekā 1,5 sekundi apsteidza otro vietu ieņēmušo spāni Aleksu Markesu ("Gresini"), bet vairāk nekā par 3,5 sekundēm - trešo vietu ieņēmušo komandas biedru Banjaju un par vairāk nekā 10,5 sekundēm - ceturtajā vietā finišējušo galveno Banjajas konkurentu kopvērtējumā spāni Horhi Martinu ("Prima Primac").

Kopvērtējumā pirms priekšpēdējā posma nākamās nedēļas nogalē Katarā Banjaja pēc 18 posmiem ar 412 punktiem ir vadībā, par 14 punktiem apsteidzot Martinu, bet trešais ar 323 punktiem ir itālis Marko Beceki ("Mooney VR46"), kurš augstāk par trešo vietu vairs pakāpties nevar.

"Es mēģināju samazināt atstarpi no Bastianīni un Markesa, taču man bija lielas grūtības ar bremzēšanu," sacīja "Ducati" braucējs Banjaja. "Tomēr esmu priecīgs, ka izdevās nedaudz palielināt pārsvaru kopvērtējumā."

Banjaja lēni startēja, no pirmās vietas atkrizdams aiz Martina, kurš startēja otrais, un komandas biedra Bastianīni, kurš no trešās starta vietas drīz izvirzījās vadībā.

Lielā karstumā Martina un Banjajas vēlākajā cīņā par trešo vietu uzvarēja kopvērtējuma līderis.

Bastianīni, kuru pēdējā laikā bija kavējušas traumas, tas bija pirmais goda pjedestāls šosezon un piektā uzvara trīs "MotoGP" sezonās.

Beceki matemātiskas izredzes uz pasaules čempiona titulu pazaudēja pēc sestās vietas Malaizijā, finišējot aiz 2021.gada pasaules čempiona Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha").

Seškārtējais pasaules čempions spānis Marks Markess ar savu "Honda " braucamo pēc starta 20.vietā ieņēma 13.vietu.

Sezonas noslēguma sacensības Spānijas trasē Valensijā notiks 26.novembrī.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.