foto: LETA
Latvijas vīriešu hokeja izlasei uzvara pārbaudes spēlē ar Franciju
Ivars Punnenovs.
Hokejs
2023. gada 9. novembris, 21:17

Latvijas vīriešu hokeja izlasei uzvara pārbaudes spēlē ar Franciju

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pieveica Francijas valstsvienību, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm arī 2024.gada pasaules čempionātā.

Latvija uzvarēja ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

Vārtus Latvijai guva Filips Buncis, Patriks Ozols un Eduards Tralmaks, bet viesiem - Baptists Briss.

Maču ar metienu pa vārtu stabu sāka Patriks Ozols, pēc tam mājinieki divas minūtes spēlēja vairākumā, bet rezultāts tika atklāts pēc spēlētām septiņām minūtēm un astoņām sekundēm ātrajā uzbrukumā. Eduards Tralmaks no laukuma labās apmales piespēlēja uz nūjas vārtu priekšā izslidojušajam Filipam Buncim, kuram atlika vien trāpīt tukšā vārtu kreisajā stūrī - 1:0. Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta arī Haraldam Eglem.

Pirmās trešdaļas beigās un otrās sākumā Latvijas komandā divu minūšu noraidījumus nopelnīja Oskars Lapinskis un Rihards Melnalksnis, taču Ivara Punnenova sargātie vārti tika nosargāti neieņemti.

2:0 30.minūtē panāca Ozols. Georgs Golovkovs, atrazdamies uzbrukuma zonas labajā stūrī, piespēlēja Ozolam, kurš pa kreiso pusi tuvojās vārtiem, un aizsargs ar ilgu pauzi aizslidoja uz priekšu, raidot ripu vārtos vien tad, kad tukšs bija palicis vārtu kreisais stūris.

Mazākumā Francija bīstami uzbruka, 73 sekundes pirms otrā pārtraukuma panākot 1:2. Pēc Dilana Favra acīgas piespēles uz centra apli vienatnē ar Punnenovu izslidoja Baptists Briss, paskatījās atpakaļ, vai neviens viņam neseko, un ar plaukstas metienu raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Trešā perioda sākumā 3:1 pēc Egles piespēles panāca Tralmaks, kurš no kreisās apmales izlauzās līdz vārtiem un, no muguras cenšoties traucēt diviem pretiniekiem ar nūjas neērto pusi raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Piektdien "Daugavas" ledus hallē Rīgā abas komandas plkst.19 aizvadīs otru spēli, tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV6.

Harija Vītoliņa vadītajā komandā šajā pārtraukumā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un divpadsmit uzbrucēji. Arginto Milbergs, Kristaps Roķis, Roberts Cjunskis un Anrī Ravinskis Latvijas valstsvienībā iepriekš nav spēlējuši.

Decembrī Latvijas izlase startēs "Kaufland" kausā Slovākijā, kur bez mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija, bet aprīlī, gatavojoties pasaules čempionātam, tiks aizvadītas astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus ar Austrijas komandu, vienu - ar Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs divas spēles Šveicē, bet gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā mačā ar norvēģiem.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Franciju:

vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Arginto Milbergs ("Kurbads");

aizsargi - Kristiāns Rubīns (Ērnšeldsvīkas "MoDo", Zviedrija), Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics (Nove Zāmki "Mikron", Slovākija), Miks Tumānovs (Jiveskiles JYP, Somija), Ernests Ošenieks ("Hermes", Somija), Artūrs Andžāns (Keurū "KeuPa", Somija), Nauris Sējējs (Kīsnahtas "Lions", Šveice), Patriks Ozols (Jihlavas "Dukla", Čehija);

uzbrucēji - Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Renārs Krastenbergs (bez kluba), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Georgs Golovkovs (Estešundas IK, Zviedrija), Filips Buncis (Vestervikas IK, Zviedrija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis ("Olten", Šveice), Kristaps Roķis (Jelgavas "Zemgale"/LBTU), Roberts Cjunskis ("Lugano", Šveice), Anrī Ravinskis (Imatras "Kettera", Somija), Frenks Razgals ("Poruba 2011", Čehija).