foto: imago/Eibner
Gudļevskis palīdz "Fischtown Pinguins" izcīnīt astoto uzvaru pēc kārtas; Freibergs un Tralmaks rezultatīvi Čehijā
Kristers Gudļevskis palīdz savam klubam turpināt iespaidīgo uzvaru sēriju.
Hokejs
2023. gada 6. novembris, 10:41

Gudļevskis palīdz "Fischtown Pinguins" izcīnīt astoto uzvaru pēc kārtas; Freibergs un Tralmaks rezultatīvi Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien ielaida tikai vienus vārtus un palīdzēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai tikt pie astotās uzvaras pēc kārtas Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlēs.

Brēmerhāfenes hokejisti viesos ar 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pārspēja Izerlonas "Roosters" komandu.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 16 no 17 metieniem jeb 94,1% raidījumu.

Ar 36 punktiem 18 spēlēs "Fischtown Pinguins" turnīra tabulā ieņem otro vietu 14 komandu konkurencē.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Tikmēr Ralfs Freibergs Čehijas ekstralīgas mačā tika pie rezultatīvas piespēles un palīdzēja Hradeckrālovas "Mountfield" uzvarēt, kamēr citā spēlē Eduards Tralmaks arī asistēja vārtu guvumā, viņa pārstāvētajai Kladno "Rytīrži" piedzīvojot neveiksmi.

"Mountfield" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) uzvarēja Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvēto Litvīnovas "Verva".

Freibergs asistēja "Mountfield" otrajos vārtos, kas tika gūti vairākumā. Viņš kopā uz ledus bija 17 minūtes un 45 sekundes, no kurām divas minūtes un sekundi spēlēja vairākumā, bet vēl nepilnu minūti pavadīja mazākumā, atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mājinieku rindās Zīle spēlēja nepilnu 21 minūti, pavadot uz ledus teju piecas minūtes mazākumā, un divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu, kamēr Jaks laukumā bija gandrīz 20 minūtes, no kurām piecas ar pusi minūtes spēlēja vairākumā, un atzīmējās statistikā ar spēka paņēmienu, metienu pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Kladno komanda savā laukumā ar 3:6 (1:1, 2:1, 0:4) zaudēja Liberecas "Bīlī Tygrži"

Latvijas hokejists tika pie rezultatīvas piespēles mājinieku pirmajos vārtos, kas tika gūti pirmajā trešdaļā pēc spēlētām desmit sekundēm. Viņš kopā uz ledus bija 18 minūtes un 33 sekundes, no tām trīs minūtes un 17 sekundes spēlējot vairākumā, un trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no četriem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

Šajā sezonā Tralmaks 16 mačos guvis deviņus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, 12 no 13 punktiem gūstot pēdējās deviņās cīņās. Latvietis ir ceturtais labākais vārtu guvējs līgā.

Vēl Roberta Bukarta un Frenka Razgala pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Pardubices "Dynamo".

Litvīnovas komanda ar 37 punktiem 18 spēlēs ir turnīra vicelīdere, Hradeckrālovas vienība ar 25 punktiem 17 spēlēs ir astotā, Kladno klubs ar 17 punktiem 16 cīņās ir 12., bet Vītkovices hokejisti ar 16 punktiem 17 dueļos ieņem 13. vietu 14 komandu čempionātā.