foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvas futbolistiem neizšķirts pret spēcīgo Ungāriju; kazahi pārsteidz Somiju, Neimars stadionu pamet uz kruķiem
Neimars guvis ceļgala savainojumu.
Futbols
2023. gada 18. oktobris, 11:41

Lietuvas futbolistiem neizšķirts pret spēcīgo Ungāriju; kazahi pārsteidz Somiju, Neimars stadionu pamet uz kruķiem

Jauns.lv/LETA

Lietuvas vīriešu futbola izlase otrdien Kauņā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra G grupas cīņā spēlēja neizšķirti ar līderi Ungāriju.

Lietuva ar Ungāriju spēlēja 2:2 (2:0).

20. minūtē Fjodors Černihs un 36. minūtē Pijus Širvis panāca 2:0 mājinieku labā. Turklāt 47. minūtē bumba vēlreiz pabija viesu vārtos, taču aizmugures stāvokļa dēļ Gīša Paulauska gūtie vārti netika ieskaitīti.

Ungāri atspēlēšanos sāka ar 67. minūtē Dominika Soboslai realizēto 11 metru soda sitienu, bet noslēdza ar Barnabāša Vargas "golu" 82. minūtē pēc Soboslai piespēles.

foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvas futbolisti mača gaitā bija pat vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Otrā grupas mačā Serbija Belgradā ar 3:1 (1:1) pieveica Melnkalni.

Aleksandars Mitrovičs guva divus vārtus, izceļoties devītajā un 73. minūtē, bet pēdējos vārtus spēlē 77. minūtē guva Dušans Tadičs.

Melnkalnei vārtus 36. minūtē guva Stevans Jovetičs.

Turnīra tabulā pēc sešām spēlēm Ungārijai ir 14 punkti, Serbija sakrājusi 13 punktus septiņos mačos, Melnkalnei sešās spēlēs ir astoņi punkti, Lietuvai septiņās cīņās - seši punkti, bet Bulgārija sešās cīņās ir tikusi pie diviem punktiem.

Anglijas vīriešu futbola izlase Londonā C grupas mačā revanšējās Itālijai par zaudējumu iepriekšējā EČ finālā un iekļuva finālturnīrā, bet otrā grupas cīņā Ukraina viesos apspēlēja Maltu.

Anglija apspēlēja Itāliju ar 3:1 (1:1). Pirmie vārtus guva itāļi, 15. minūtē vārtus iesitot Džanlukam Skamakam.

Mājinieki atbildēja ar trim vārtiem, divus gūstot Harijam Keinam. Vispirms viņš 32. minūtē pēc Džovanni di Lorenco pārkāpuma realizēja 11 metru soda sitienu, sitot bumbu vārtu augšējā labajā stūrī, bet 77. minūtē panāca 3:1.

57. minūtē pēc Džūda Belingema piespēles otros vārtus Anglijas labā guva Markuss Rašfords.

foto: ZUMAPRESS.com
Anglijas futbola izlase kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram.

Arī otrā grupas cīņā no sākuma vadībā izvirzījās vēlākie zaudētāji maltieši, kuri savā laukumā ar 1:3 (1:2) piekāpās Ukrainai.

12. minūtē Maltu vadībā izvirzīja Pols Mbongs, taču 38.minūtē bumbu savos vārtos raidīja pussargs Raiens Kamenzuli, izlīdzinot rezultātu. Piecas minūtes vēlāk 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja Mbongs, realizēja Artjoms Dovbiks, bet 85.minūtē rezultāta starpību dubultoja Mihailo Mudriks.

Anglija ar 16 punktiem sešos mačos jau iekļuvusi finālturnīrā. Ukrainai septiņās spēlēs ir 13 punkti, bet Itālijai, ar kuru ukraiņiem vēl jāspēlē, ir desmit punkti sešās cīņās. Septiņus punktus sešās spēlēs ir guvusi Ziemeļmaķedonija, bet Malta septiņos dueļos pie punktiem nav tikusi.

Kazahstānas vīriešu futbola izlase izcīnīja panākumuHelsinkos, iesaistoties cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru, uzvaru viesos izcīnīja arī līderes Slovēnija un Dānija.

H grupas spēlē Kazahstāna izbraukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja Somiju.

28. minūtē Roberts Teilors izvirzīja vadībā mājiniekus, bet otrajā puslaikā viesi ar diviem Bahtijora Zajnutdinova vārtiem atspēlējās un svinēja uzvaru.

77. minūtē Zajnutdinovs realizēja 11 metru soda sitienu, kad Artu Hoskonens savā soda laukumā bija spēlējis ar roku, bet 89. minūtē pēc Ramazana Orazova izpildītā stūra sitiena Zajnutdinovs ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

Izbraukumā uzvaras svinēja grupas līderes Slovēnija un Dānija. Slovēņi ar 1:0 (1:0) pieveica Ziemeļīriju.

Vārtus jau piektajā minūtē guva Adams Gnezda Čerins.

31. minūtē aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti slovēņu uzbrucēja Benjamina Šeško gūtie vārti, bet 58. minūtē mājinieki palika mazākumā, otru dzelteno kartīti mačā nopelnot Šejam Čārlzam.

Dānija viesos ar 2:1 (1:0) apspēlēja Sanmarīno.

42. minūtē Rasmuss Hejlunds izvirzīja Dāniju vadībā, 61.minūtē Alesandro Golinuči rezultātu izlīdzināja, taču neizšķirts saglabājās vien deviņas minūtes, 70. minūtē vārtus gūstot Dānijas vienības uzbrucējam Jusufam Poulsenam.

Pēc astoņām kārtām pa 19 punktiem ir sakrājusi Dānija un Slovēnija, 15 punkti ir Kazahstānai un 12 - Somijai, sešus punktus ir sakrājusi Ziemeļīrija, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija un Anglija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Lionels Mesi guva divus vārtus Argentīnas futbola izlases uzvarā 2026. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, bet brazīlietis Neimars iedzīvojās savainojumā.

Argentīnas futbolisti viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Peru.

Spēles 32.minūtē pēc Nikolasa Gonsalesa piespēles Mesi izdarīja spēcīgu sitienu tuvu soda laukuma robežai un panāca 1:0. Desmit minūtes vēlāk, saņemot piespēli no Enco Fernandesa, viņš ar sitienu no aptuveni tā paša punkta nostiprināja argentīniešiem vadību.

Brazīlija viesos ar 0:2 (0:1) zaudēja Urugvajai, un zaudējuma rūgtumu pastiprināja Neimara savainojums.

Neimaram spēle noslēdzās pirmā puslaika beigās, kad viņš guva kreisās kājas ceļgala traumu. Brazīliešu zvaigzne stadionu pameta, atbalstoties uz kruķiem.

foto: REUTERS/SCANPIX
Neimars guvis ceļgala savainojumu.

Urugvajieši vadībā izvirzījās 42. minūtē, kad pēc Maksimiliano Arauho piespēles ar galvu precīzi sita Darvins Nunjess. 13 minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Nunjesa pašaizliedzīgās cīņas par bumbu laukuma galā un atspēles ar sitienu no dažiem metriem 2:0 panāca Nikolass de la Kruss.

Venecuēla mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja Čīli, kuras vārtsargu sarūgtināja Jefersons Soltedo, Salomons Rondons un Darvins Mačiss. Savukārt Paragvaja ar 1:0 (0:0) uzvarēja Bolīviju, otrā puslaika vidū vārtus gūstot Antonio Sanabrijam. Ekvadoras un Kolumbijas mačā vārti netika gūti - 0:0 (0:0).

Pēc četrām spēļu kārtām pirmo vietu Dienvidamerikas kvalifikācijas zonā ieņem Argentīna, kas tikusi pie maksimāli iespējamajiem 12 punktiem. Pa septiņiem punktiem ir Urugvajai, Brazīlijai un Venecuēlai, sešus guvusi Kolumbija, četri ir Ekvadorai, Paragvajai un Čīlei, vienu iekrājusi Peru, bet bez punktiem ir Bolīvija.

Dienvidamerikas zonā desmit izlases cīnās par sešām ceļazīmēm uz finālturnīru un vienu vietu starpkontinentālajās pārspēlēs.