foto: AP/Scanpix
Vatrano gūst "hat-trick" "Ducks" uzvarā
Frenks Vatrano.
Hokejs
2023. gada 16. oktobris, 11:38

Vatrano gūst "hat-trick" "Ducks" uzvarā

Jauns.lv/LETA

Frenks Vatrano svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem Anaheimas "Ducks" uzvarā pār Karolīnas "Hurricanes".

"Ducks" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 6:3 (3:0, 1:1, 2:2). Anaheimas hokejisti astoņas sezonas pēc kārtas uzvarējuši pirmajās mājas spēles, atkārtojot Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs" iespēto. 

Jau spēles 13. minūtē rezultāts bija 3:0 mājinieku labā. Trešajā periodā pēc viesu diviem realizētiem vairākumiem komandas šķīra tikai viens precīzs metiens, bet priekšpēdējā minūtē "Ducks" divreiz raidīja ripu tukšos vārtos, Vatrano uzstādot mača galarezultātu. Vatrano šis bija ceturtais "hat-trick" viņa NHL karjerā.

Anaheimas komandā vārtus guva arī Kems Foulers un Sems Keriks, kā arī Pāvels Mintjukovs, kuram tā bija pirmā ripa NHL. Raiens Stroms un Meisons Maktevišs iekrāja pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Pretiniekiem divus vārtus guva Teuvo Teravainens, kurš pirmajās trīs spēlēs izcēlies četras reizes, bet vienreiz mājiniekus pārspēja Martins Nečass.

Tikmēr Breidijs Tkačaks guva divus vārtus spēlē, kurā Otavas "Senators" mājās pārspēja Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:2, 2:0).

Tkačaks pievienoja arī vienu rezultatīvu piespēli. Mājiniekiem vārtus guva arī Matjē Žozefs, Vladimirs Tarasenko un Tims Šticle, bet viesiem izcēlās Entonijs Sirelli un Teners Žanots.