foto: AP/Scanpix
"Copa Libertadores" finālā Argentīnas un Brazīlijas grandu cīņa: "Boca Juniors" pret "Fluminense"
"Boca Juniors" futbolisti pirms spēles.
Futbols
2023. gada 6. oktobris, 16:54

"Copa Libertadores" finālā Argentīnas un Brazīlijas grandu cīņa: "Boca Juniors" pret "Fluminense"

Jauns.lv/LETA

Buenosairesas "Boca Juniors" ceturtdien Sanpaulu pēcspēles sitienos pieveica Sanpaulu "Palmeiras" un finālā tiksies ar vēl vienu Brazīlijas komandu Riodežaneiro "Fluminense".

90 spēles minūtes ceturtdien beidzās ar rezultātu 1:1.

Edinsons Kavani 23. minūtē izvirzīja vadībā "Boca Juniors".

Sanpaulu komanda pārtraukumā veica divkāršu maiņu, laukumā laižot 17 gadus veco Endriku, kuram ir vienošanās ar Madrides "Real" par pārcelšanos uz Spānijas lielklubu, kad futbolistam nākamā gada jūlijā apritēs 18 gadi, un 20 gadus veco uzbrucēju Kevinu, kas galu galā deva rezultātu.

Tieši pret Kevinu Argentīnas kluba aizsargs Markoss Roho 66. minūtē nopelnīja savu otro dzelteno kartīti mačā, atstājot komandu mazākumā, un 73. minūtē Hoakins Pikeress ar sitienu no vairāk nekā 20 metriem panāca izlīdzinājumu.

Tā kā pirmajā mačā Argentīna cīņa arī bija beigusies neizšķirti, komandām nespējot gūt vārtus, tika izpildīti pēcspēles sitieni.

Kavani nespēja gūt vārtus jau ar pirmo sitienu, taču arī mājinieki kļūdījās divas reizes pēc kārtas, kad Rafaela Veigas un Gustavo Gomesa sitienus atvairīja viesu vārtsargs Serhio Romero. 

Vairāk kļūdu sitienos nebija, un pēc Giljermo Fernandesa sitiena piektajā sērijā "Boca Juniors" pēcspēles sitienos izcīnīja uzvaru ar 4:2 un iekļuva finālā.

Finālā dienu iepriekš bija iekļuvusi "Fluminense", kas pēc 2:2 pirmajā mačā savā laukumā atbildes cīņā viesos atspēlēja vienu vārtu deficītu un ar 2:1 pieveica citu Brazīlijas vienību Portualegri "International".

"Boca Juniors" uzvarot finālā, ir iespēja atkārtot citas Argentīnas komandas Aveljanedas "Independiente" rekordu, izcīnot savu septīto uzvaru šajās sacensībās. Konkurentiem gan tas ir izdevies septiņos finālos, bet "Boca Juniors" finālā iekļuvusi jau 12. reizi, sešreiz kļūstot par uzvarētāju.

Fināls 4. novembrī notiks "Maracana" stadionā Riodežaneiro.