foto: Portugāles futbola federācija
Uz Latvijas futbola izlasi pirmo reizi izsaukti Samoilovs un Vientiess
Bogdans Samoilovs U-21 izlases spēlē 2021. gadā.
Futbols
2023. gada 5. oktobris, 12:44

Uz Latvijas futbola izlasi pirmo reizi izsaukti Samoilovs un Vientiess

Jauns.lv

Pussargi Bogdans Samoilovs un Oskars Vientiess pirmo reizi karjerā saņēmuši izsaukumu uz Latvijas vīriešu futbola izlasi.

"Tukums 2000"/"Telms" pussargs Bogdans, kurš ir Virslīgas līderis rezultatīvajās piespēlēs (10) un "Metta" kapteinis Vientiess iekļauti Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmajām 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Armēniju un Turciju.

Vārtsargu pozīcijā atgriezies Rihards Matrevics, kurš šī gada pirmajā pusē ārstēja traumu. FC "Riga" vārtsargs aizvietos Somijā spēlējošo Krišjāni Zviedri, kurš savu debijas valstsvienībā tā arī nav piedzīvojis.

Daiņa Kazakeviča vadītajai izlasei šajos mačos nevarēs palīdzēt savainotie pamattsastāva spēlētāji Vladislavs Gutkovskis un Raivis Andris Jurkovskis, tāpat uz valstvienību vairs netiek saukti izbraukumā Velsā disciplīnu pārkāpušie Pāvels Šteinbors un Aleksejs Zjuzins. Mačā pret Armēniju nevarēs palīdzēt arī diskvalificētais komandas kapteinis Kristers Tobers. Tāpat uz jautājuma zīmes ir pamatsastāva centra aizsarga Antonija Černomordija līdzdalība, jo futbolists vēl nav atguvies no 25. oktobra mačā gūtā savainojuma.

Latvijas futbolisti 12. oktobrī "Skonto" stadionā uzņems Armēniju un trīs dienas vēlāk Konjā tiksies ar Turciju. 18. novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21. novembrī paredzēta viesošanās pie Polijas.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai, bet septembrī viesos ar 0:5 kapitulēja Horvātijai un mājās ar 0:2 - Velsa.

D apakšgrupā pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem piecās spēlēs guvušas Armēnija un Velsa, bet Latvija joprojām ir tukšā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Latvijas futbola izlases kandidāti spēlēm pret Armēniju un Turciju:

Vārtsargi: Roberts Ozols ("Auda"), Rihards Matrevics, Nils Toms Puriņš (abi "Riga");

Aizsargi: Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Kaspars Dubra ("Panevežys", Lietuva) Antonijs Černomordijs, Kirils Iļjins (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera");

Pussargi: Dmitrijs Zelenkovs, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Eduards Emsis (Rogožinas "Egnatia", Albānija), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms"), Oskars Vientiess ("Metta");

Uzbrucēji: Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").