foto: Getty Images via AFP
Balinskim un Bļugeram zaudējumi NHL pārbaudes spēlēs
Balinska vienība Floridas "Panthers".
Hokejs
2023. gada 28. septembris, 08:46

Balinskim un Bļugeram zaudējumi NHL pārbaudes spēlēs

Jauns.lv/LETA

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes mačos trešdien piedzīvoja Latvijas izlases spēlētāju Teodora Bļugera un Uvja Balinska pārstāvētās komandas.

Balinska vienība Floridas "Panthers" viesos ar 1:4 (1:0, 0:0, 0:4) piekāpās Karolīnas "Hurricanes", bet Bļugera jaunā komanda Vankūveras "Canucks" bez vārtsarga Artūra Šilova sastāvā izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) papildlaikā atzina Edmontonas "Oilers" pārākumu.

Balinskis savā debijas mačā uz ledus bija 21 minūti, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. No sev atvēlētā laika latviešu aizsargs minūti un astoņas sekundes spēlēja vairākumā, bet minūti un 38 sekundes - mazākumā. Balinskis izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vienīgos vārtus "Panthers" kluba labā pirmajā periodā guva Gerijs Meihjū, kamēr "Hurricanes" visus četrus vārtus guva trešajā periodā, ar trāpīgiem raidījumiem izceļoties Stefanam Nēsenam, Raienam Suzuki, Breidijam Šejam un Maiklam Bantingam.

Tikmēr "Canucks" zaudējumā "Oileres" vienībai Bļugers uz ledus bija 15 minūtes un 23 sekundes, no kurām trīs minūtes un 27 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja divus metienus pa vārtiem, pa reizei pārtvēra piespēli, kļūdījās un bloķēja pretinieku metienu, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vārtus "Canucks" labā guva Kvins Hjūzs, savukārt "Oilers" rindās izlīdzinājumu panāca Raiens Ņūdžents-Hopkins, bet uzvaras vārti Konora Makdeivida kontā papildlaika pirmajā minūtē.

Citā mačā bez Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona sastāvā Bufalo "Sabres" vienība viesos ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) pārākumu.

"Sabres" rindās pa vārtiem guva Džeremijs Deiviss un Henri Jokiharju, kamēr "Maple Leafs" sastāvā ar 2+2 izcēlās Konors Timminss, 1+1 iekrāja Sems Lefertijs, bet vēl pa vārtiem guva Makss Domi un Kails Klifords.

NHL oficiālo spēļu sezona sāksies 10.oktobrī.