foto: ZUMAPRESS.com
"Mallorca" pārtrauc "Barcelona" uzvaru sēriju; "Juventus" sagādā "Leece" pirmo zaudējumu sezonā
"Mallorca" futbolistiem izdevās pārsteigt Spānijas čempionāta līdervienību "Barcelona".
Futbols
2023. gada 27. septembris, 12:33

"Mallorca" pārtrauc "Barcelona" uzvaru sēriju; "Juventus" sagādā "Leece" pirmo zaudējumu sezonā

Jauns.lv/LETA

Spānijas futbola čempionātā "Barcelona" kluba piecu uzvaru sēriju otrdien pārtrauca "Mallorca" vienība.

"Mallorca" savā laukumā divas reizes spēja izvirzīties vadībā, tomēr "Barcelona" abas reizes atspēlējās, mačam noslēdzoties ar 2:2 (2:1).

Spēles astotajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Vedats Muriči, bet 41. minūtē Rafiņja panāca 1:1. Pirmā puslaika izskaņā "Mallorca" tomēr atguva vadību, ar precīzu sitienu kompensācijas laikā izceļoties Avdonam Pratsam.

"Barcelona" otro reizi atspēlējās 75. minūtē pēc 20 gadus vecā Fermina Lopesa precīzā sitiena.

Barselonas komandai iepriekšējos piecos "La Liga" mačos izdevās uzvarēt, kamēr "Mallorca" līdz šim čempionātā bija svinējusi tikai vienu uzvaru.

Citā septītās kārtas spēlē "Sevilla" savā laukumā ar 5:1 (3:0) sagrāva "Almeria" vienību.

Jau pirmajā puslaikā Jusefs El-Nasiri, Dodi Lukebakio un Hesuss Hoakins Fernandess Saenss de la Torre jeb "Suso" panāca 3:0 mājinieku labā, bet otrajā spēles nogrieznī vēl pa vārtiem mājinieku labā guva Ēriks Lamela un Enrike Hesuss "Kike" Salass. "Almeria" rindās ar precīzu sitienu spēja izcelties kolumbietis Luiss Havjers Svaress.

Čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" ar 17 punktiem septiņos mačos ir līdere, bet 16 punkti sešās spēlēs ir tuvākai sekotājai "Girona". Trešā ar 15 punktiem ir Madrides "Real", kamēr "Sevilla" sešās spēlēs izcīnījusi septiņus punktus un ieņem vien 11. pozīciju 20 komandu vidū. "Mallorca" ar sešiem punktiem septiņos mačos ieņem 15. vietu.

Savukārt Itālijas A sērijas futbola čempionāta sestajā kārtā pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja "Lecce", kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Turīnas "Juventus" vienībai.

Līdz šim mačam "Lecce" piecās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras un divas reizes cīnījusies neizšķirti, turnīra tabulā atrodoties augstajā trešajā pozīcijā, tostarp virs "Juventus".

Sestās kārtas otrdienas vienīgās spēles pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja Arkadiuša Milika precīzais sitiens no tuvas distances 57. minūtē.

Pēc panākuma "Juventus" ar 13 punktiem sešos mačos pakāpās uz otro vietu, bet "Lecce" ar 11 punktiem noslīdēja uz ceturto pozīciju. Līderi ar maksimālajiem 15 punktiem piecās spēlēs un izcilu gūto/zaudēto vārtu attiecību (14:1) ir Milānas "Inter", bet trešajā vietā ar 12 punktiem piecās spēlēs ir "AC Milan".

Tikmēr ar pārliecinošu uzvaru jaunās sezonas Anglijas Līgas (EFL) kausa izcīņu uzsākusi pagājušās sezonas trofejas ieguvēja Mančestras "United", kas savā stadionā trešās kārtas mačā ar 3:0 pārspēja citu premjerlīgas vienību Londonas "Crystal Palace".

Pēc iepriekšējās premjerlīgas spēles "United" galvenais treneris Ēriks ten Hāgs veica septiņas maiņas pamatsastāvā, tomēr ierindā atgriezās savainotie Meisons Maunts un Rafaels Varāns.

Mača 21. minūtē 1:0 mājinieku labā panāca jaunais argentīnietis Alehandro Garnačo, bet sešas minūtes vēlāk 2:0 nodrošināja Kazemiru. Otrā puslaika sākumā pēc Kazemiru piespēles ar precīzu sitienu izcēlās Antonī Marsiāls, panākot 3:0.

Vēl pārliecinošāku uzvaru svinēja cita premjerlīgas vienība "Burnley", kas viesos ar 4:0 (3:0) pieveica ceturtās līgas - "League Two" - komandu Salfordas "City". Pa vārtiem uzvarētāju rindās guva Sanders Bergs, Jakobs Bruns Larsens, Dara O'Šī un Vilsons Odobērs.

Citās Līgas kausa izcīņas trešās kārtas spēlēs neveiksmes piedzīvoja premjerlīgas klubi Lūtonas "Town" un Vulverhemptonas "Wanderers". Lūtonas vienība viesos negaidīti ar 0:1 (0:0) zaudēja pēc spēka trešās līgas - "League One" - komandai Ekseteras "City", bet "Wanderers" ar 2:3 (2:2) piekāpās pēc spēka otrās līgas - "Championship" - vienībai Ipsvičas "Town".

Vēl trešās kārtas otrdienas spēlēs pie panākuma tika "Championship" vienība "Middlesbrough", kas izbraukumā ar 2:0 (0:0) apspēlēja ceturtās līgas klubu Bredfordas "City", trešās līgas klubs "Port Vale", kas ar 2:1 (1:0) pieveica līgu zemāk spēlējošo Satonas "United", un Mensfīldas "Town" no ceturtās līgas, kura ar 3:2 (2:2, 3:1) pēcspēles sitienu sērijā izrādījās spēcīgāka par Pīterboro "United" no "League One".

Trešdien tiks aizvadītas atlikušās deviņas trešās kārtas spēles.

Pagājušās sezonas finālā Mančestras "United" ar 2:0 pieveica Ņūkāslas "United", tiekot pie pirmās trofejas sešu gadu laikā.