foto: AFP/Scanpix
Itālijas regbisti Pasaules kausa mačā otrajā puslaikā pieveic Urugvajas vienību
Itālijas labās malas spēlētājs Lorenco Pani piespēlē bumbu, kad pret viņu cīnās Urugvajas komandas pussargs Agustins Ormaechea,
Citi sporta veidi
2023. gada 20. septembris, 23:35

Itālijas regbisti Pasaules kausa mačā otrajā puslaikā pieveic Urugvajas vienību

Jauns.lv/LETA

Itālijas izlase trešdien Nicā Pasaules kausā regbijā otrajā puslaikā atspēlējās mačā ar Urugvaju un svinēja otro uzvaru divās spēlēs.

Itālija uzvarēja ar 38:17 (7:17).

Lorenco Pani ar piezemējumu un Tommazo Allans ar realizāciju panāca Itālijai 7:0 pārsvaru, kamēr divi soda sitieni Urugvajai Felipes Ečeverrijas izpildījumā nebija precīzi.

Tomēr puslaika otrajā pusē Urugvaja ar septiņiem piešķirtiem punktiem par Itālijas pārkāpumu, Nikolasa Freitasa piezemējumu, kā arī Ečeverrijas realizāciju un dropgolu panāca vadību ar 17:7.

Tomēr otrajā puslaikā punktus guva vien šī mača favorīti itāļi, svinot otro uzvaru divās spēlēs un ar desmit punktiem izvirzoties A grupas vadībā. Francijai divās cīņās ir astoņi punkti, Jaunzēlandei - pieci, bet Urugvaja un Namībija ir bez punktiem.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Par rezultatīvāko spēles dalībnieku kļuva Itālijas izlases regbists Tommazo, kurš guva desmit punktus. 

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.