foto: AP/Scanpix
Jaunzēlandes regbisti Pasaules kausa mačā sagrauj Namībiju
Namībijas spēlētājs cenšas apturēt Jaunzēlandes regbistu.
Citi sporta veidi
2023. gada 16. septembris, 00:10

Jaunzēlandes regbisti Pasaules kausa mačā sagrauj Namībiju

Jauns.lv/LETA

Jaunzēlandes regbija-15 izlase piektdien Tulūzā Pasaules kausa mačā ar rezultātu 71:3 (38:3) sagrāva Namībiju.

Jaunzēlandes izlasē Damjans Makenzijs izcēlās ar diviem piezemējumiem un astoņiem nekļūdīgiem realizācijas sitieniem. Tāpat divreiz bumbu ieskaites zonā nogādāja Kems Roigārds.

Dažas minūtes pirms mača beigām sarkano kartīti saņēma Ītens de Grūts, kuram draud diskvalifikācija Jaunzēlandes izlases nākamajā spēlē.


 
Namībijai vienīgos punktus guva Tiāns Svanepūls, kurš realizēja soda sitienu. 

A apakšgrupā līdere ar astoņiem punktiem divās spēlēs ir Francija, pa pieciem punktiem ir vienu maču aizvadījušajai Itālijai un divas spēles nospēlējušajai Jaunzēlandei, bet bez punktiem ir Urugvaja un Namībija, kuras aizvadījušas attiecīgi vienu un divus dueļus.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisināsies deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Visas astoņas ceturtdaļfinālistes un katras grupas trešo vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.