foto: Getty Images via AFP
Ostapenko ar neveiksmi pret Kolinsu noslēdzies arī Sandjego dubultspēļu turnīrs
Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2023. gada 15. septembris, 10:32

Ostapenko ar neveiksmi pret Kolinsu noslēdzies arī Sandjego dubultspēļu turnīrs

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ceturtdien cieta zaudējumu Sandjego "WTA 500" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Ostapenko/Kičenoka, kuras sacensībās bija izsētas ar ceturto numuru, ar 6-2, 5-7, 9:11 piekāpās ASV duetam Deniele Kolinsa/Kolīna Vandeveja.

Pirmajā setā Ostapenko un Kičenoka uzvarēja trīs pirmos geimus, divos no tiem servējot pretiniecēm, un bija tuvu uzvarai otrajā setā, trešajā geimā, kad servēja pretinieces, panākot 2-1, taču pretinieces uzvarēja seta četrus pēdējos geimus pēc kārtas.

Arī supertaibreiku labāk sāka vēlākās zaudētājas, uzvarot pirmās divas izspēles, taču turpinājumā Latvijas/Ukrainas duets zaudēja piecas savas serves izspēles pēc kārtas, ļaujot pretiniecēm izvirzīties vadībā ar 7:4 un vēlāk - ar 9:4.

Uzvarot piecas izspēles pēc kārtas, Ostapenko ar Kičenoku atspēlēja piecas mačbumbas, taču divās pēdējās izspēlēs labākas bija mājinieces.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 100 punktus pasaules dubultspēļu rangā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Ukrainas pāris ar 5-7, 7-6 (7:5), 11:9 pieveica Sabrinu Santamariju no ASV un neitrālo sportisti Irinu Šimanoviču.

Šis Latvijas tenisistei bija jau otrais zaudējums Kolinsai Sandjego, jo arī vienspēļu sacensībās Ostapenko astotdaļfinālā zaudēja Kolinsai.

Turnīrs Kalifornijā norisinās ārā cietā seguma kortos.