Pēdējās minūtēs "Ventspils" izrauj uzvaru ļoti būtiskā mačā pret Venēcijas basketbolistiem
Villijs Dīns bija svarīgās spēles zvaigzne.
2017. gada 7. februāris, 21:30

Pēdējās minūtēs "Ventspils" izrauj uzvaru ļoti būtiskā mačā pret Venēcijas basketbolistiem

Jauns.lv

Deviņkārtējā Latvijas čempione "Ventspils", pateicoties Māra Gulbja un Villija Dīna rezultativitātei pēdējās minūtēs, otrdien izcīnīja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ventspils" basketbolisti savā laukumā līdzīgā cīņā ar rezultātu 74:67 (16:17, 14:16, 19:17, 25:17) pieveica Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

Līdz ar to ventspilnieki ieguva nelielu handikapu pirms nākamajā nedēļā Venēcijā gaidāmās atbildes spēles.

"Ventspils" komandā ar 16 punktiem izcēlās Villijs Dīns, ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Māris Gulbis, bet pa desmit punktiem sameta Kristaps Janičenoks, Folerins Kempbels un Ronalds Zaķis, kuram bija arī 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt Venēcijas komandas labā 15 punktus sameta Melvins Edžims.

Pirmās ceturtdaļas vidū ventspilniekiem bija sešu punktu pārsvars (11:5), tomēr nākamajās piecās minūtēs mājinieki realizēja tikai divus metienus un pēc pirmās ceturtdaļas līdzīgā cīņā atradās iedzinējos ar 16:17.

Arī lielākajā daļā otrās ceturtdaļas "Ventspilij" nesekmējās spēle uzbrukumā. Kaut Artis Ate ar tālmetienu vēl panāca izlīdzinājumu 19:19, nākamos piecus punktus guva Venēcijas komanda un otro grozu no spēles Latvijas komanda trāpīja vien piektajā minūtē. Turpinājumā sekoja vēl viens mājinieku klusuma brīdis, tomēr pretinieki darbojās tikai nedaudz veiksmīgāk un trīs minūtes pirms puslaika beigām Janičenoks ar caurgājienu panāca 23:29. Puslaika beigās jau sekmīgāki bija mājinieki pietuvojoties līdz 30:33.

Arī otrais puslaiks turpinājās punkts punktā. To sekmīgāk iesāka ventspilnieki, kas trešajā minūtē pēc Dīna tālmetiena ieguva vadību ar 37:36. Turpinājumā vadība mainījās vēl vairākas reizes, bet ilgāk priekšā bija viesi un pēc trešās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 49:50.

Noslēdzošās desmitminūtes ievadā "Ventspils" nokļuva zaudētājos ar 52:58, tomēr nākamos sešus punktus sameta mājinieki un rezultāts atkal bija neizšķirts. Ceturtās ceturtdaļas vidū Gulbis ar tālu divpunktu metienu atguva vadību mājiniekiem (60:59), turklāt viņš iemeta arī nākamos piecus savas komandas punktus. Savukārt pēc tam septiņus no deviņiem atlikušajiem "Ventspils" punktiem guva Dīns, kurš turklāt vairākas reizes arī labi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot mājiniekiem iegūt nelielu handikapu pirms atbildes mača.

Dueļa uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā. Atbildes spēle norisināsies 22.februārī, bet astotdaļfinālā šī pāra tiksies ar citu Itālijas klubu Avelīno "Sidigas", kur iepriekšējās sezonas sākumu līdz savainojuma gūšanai pavadīja cits latvietis Jānis Blūms.

"Ventspils" basketbolisti ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņēma piekto vietu turnīra C apakšgrupā. Tikmēr Venēcijas komanda ar deviņām uzvarām savā grupā bija otrā.

Ventspilnieki apakšgrupu turnīru noslēdza ar diviem pārliecinošiem zaudējumiem, bet pirms tam tika izcīnītas četras uzvaras pēc kārtas. Tagad pie "Ventspils" komandas stūres atgriezies galvenais treneris Kārlis Muižnieks, kurš veselības problēmu dēļ vienībai nevarēja palīdzēt trijās iepriekšējās FIBA Čempionu līgas spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ventspilnieki ar 17 uzvarām 19 mačos ir "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līderi. Savukārt "Umana Reyer" pašlaik ir viens no vadošajiem klubiem Itālijas A sērijā, jo tas šosezon 18 spēlēs izcīnījis 12 uzvaras un kopvērtējumā ieņem augsto otro vietu. Šis basketbola klubs dibināts jau 1925.gadā, bet par valsts čempioniem tam izdevies kļūt tikai divreiz - 1942. un 1943.gadā.

Zīmīgi, ka Venēcijas klubā no 2008. līdz 2010.gadam spēlēja šī brīža "Ventspils" komandas kapteinis Kristaps Janičenoks. Tobrīd šī vienība gan spēlēja Itālijas pēc spēka otrajā līgā.

FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā iekļuvis Žaņa Peinera pārstāvētais Grieķijas klubs Saloniku PAOK, kas spēkosies ar slaveno Serbijas klubu Belgradas "Partizan", pirmo maču aizvadot trešdien.

Izslēgšanas turnīra otrajai kārtai jeb astotdaļfinālam uzreiz kvalificējās piecu grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas, kuru vidū nebija "Ventspils" basketbolisti, kas sacenšas pirmajā kārtā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA