foto: Getty Images via AFP
"Kāds šeit laukumā nomirs!" — tāds ir ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālista spriedums par turnīra apstākļiem
Medvedevs cīnās necilvēcīgā karstumā
Citi sporta veidi
2023. gada 7. septembris, 12:01

"Kāds šeit laukumā nomirs!" — tāds ir ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālista spriedums par turnīra apstākļiem

Jauns.lv

Pašlaik ASV austrumos valdošais karstums ir tik neciešams, ka krievu tenisists Daniils Medvedevs pēc uzvaras ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā brīdināja, ka pārslodze šādos ekstremālos apstākļos var izraisīt kāda sportista nāvi.

“Kāds spēlētājs mirs, un jūs to redzēsiet,” viņš sacīja pēc 2 stundu un 48 minūšu laikā izmocītās uzvaras (6-4, 6-3, 6-4) pār tautieti Andreju Rubļovu.

Kamēr Ņujorku smacē karstuma vilnis, spēle notika zem daļēji pārklāta jumta, turnīram piedzīvojot karstāko temperatūru — 35 grādu svelmi. Abi spēlētāji pēc spēles izskatījās pilnīgi “izspiesti”, bet starp setiem abi devās aukstās dušās, spēles pārtraukumos regulāri aplējās ar aukstu ūdeni, sēdēja uz dvieļiem ar ledu un maksimāli nodarbināja gaisa kondicionēšanas iekārtas pie krēsla.

“Vienīgā labā lieta šādos apstākļos ir tā, ka cieš abi [spēlētāji]. Tas ir smagi abiem,” atzina Medvedevs. “Pēc pirmā seta es vairs neredzēju bumbiņu, spēlēju uz sajūtām.”

“Es pat nezinu precīzi, ko varam izdarīt. Laikam nevaram pārtraukt turnīru uz četrām dienām, jo tāds neciešams karstums ir jau trīs vai četras dienas, bet tas visu sabojās — translācijas, biļetes,” sacīja Medvedevs. “Tādēļ nedomāju, ka turnīru var pārtraukt. Vai šādos apstākļos var pāriet uz triju setu formātu? Kāds nebūs apmierināts. Tu zaudē pirmos divus setus, un viss, spēle beigusies, un tu domā: “Velns, es gribēju atspēlēties.”

“Varbūt es pabeigšu karjeru, un nekas nenotiks. Tad viss normāli, un velti te runāju. Mēs taču negribam, lai kaut kas notiktu, bet pēc tam mēs atcerētos: “Ak dies, Medvedevs pirms pāris gadiem brīdināja!” Man nav risinājuma.”

Medvedevam ASV atklātais čempionāts ir veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs. Ņujorkā viņš 2021. gadā kļuva par čempionu, bet kopumā šeit uzvarējis 28 mačus jeb 85% no spēlēm. Pusfinālā viņš tiksies ar pašreizējo čempionu, 20 gadus veco spāni Karlosu Alkarasu.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 10. septembrim.