foto: AFP/Scanpix
Melnkalnes basketbolisti svin uzvaru savā pēdējā Pasaules kausa cīņā
Basketbols
2023. gada 3. septembris, 14:17

Melnkalnes basketbolisti svin uzvaru savā pēdējā Pasaules kausa cīņā

Jauns.lv / LETA

Melnkalnes vīriešu basketbola izlase svētdien Manilā ar uzvaru pār Grieķiju beidza dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

Melnkalne cīņā par trešo vietu J grupā bija pārāka ar 73:69 (19:14, 17:16, 14:12, 23:27).

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Nikola Vučevičs, bet 12 punktus sakrāja Dino Radončičs.

Grieķiem 16 punktus guva Jannis Papapetru, pa 13 punktiem sakrāja Kosts Papanikolau un Lefteris Bohoridis, izcīnot arī sešas bumbas zem groziem, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Tomasa Volkapa kontā.

Pēc četrām spēlēm pa četrām uzvarām šajā grupā ir ASV un Lietuvai, kuras jau iekļuvušas ceturtdaļfinālā, Melnkalnei piecos mačos ir trīs, bet Grieķijai - divas uzvaras.

Otrā cīņā par uzvaru grupā plkst.15.40 pēc Latvijas laika tiksies Lietuva un ASV.

L grupas maču plkst.12.45 cīņā par iekļūšanu pasaules labāko astoņu komandu skaitā uzsāka Latvija un Brazīlija.

Jau ziņots, ka svētdien Itālija I grupā ar 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10) pieveica Puertoriko un iekļuva ceturtdaļfinālā, bet Austrālija cīņā par trešo vietu K grupā apspēlēju Gruziju ar 100:84.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Par aktualitātēm no Džakartas informē ziņu aģentūras LETA sporta reportiere Paula Vucena. Basketbola finālturnīram veltītajā LETA sadaļā ("https://www.leta.lv/basketball_fibawc/") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas izlases gaitām un panākumiem, bet arī citu komandu rezultātiem un čempionāta aktualitātēm.