foto: dpa/picture-alliance
Rohasa, Džekosne un Lailss apstiprina favorītu statusu, izcīnot zelta medaļas
Venecuēliete Julimara Rohasa pirms pēdējā lēciena bija tikai astotajā vietā, bet spēja izcīnīt ceturto pasaules čempionāta zeltu.
Citi sporta veidi
2023. gada 26. augusts, 00:20

Rohasa, Džekosne un Lailss apstiprina favorītu statusu, izcīnot zelta medaļas

Jauns.lv/LETA

Venecuēlas sportiste Julimara Rohasa piektdien pasaules čempionātā vieglatlētikā ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja trīssoļlēkšanā.

Viņa pēc trim lēcieniem finālā iekļuva vien ar astoto labāko rezultātu, taču uzvaru izrāva pēdējā lēcienā, sasniedzot rezultātu 15,08 metri.

Otro vietu ar rezultātu 15,00 metri izcīnīja ukrainiete Marina Beha-Romančuka, kura bija vadībā pirmos piecus lēcienus, bet bronzas medaļu ar 14,96 metriem ieguva kubiete Lejanisa Peresa Ernandesa.

Tikmēr Jamaikas sprintere Šerika Džeksone ar jaunu sacensību rekordu uzvarēja 200 metru skriešanā.

Džeksone pārliecinoši nosargāja pagājušajā gadā iegūto čempiones titulu 200 metros, finišējot ar laiku 21,41 sekunde, par 0,04 sekundēm pārspējot savu pasaules čempionātu rekordu.

Otro vietu ar rezultātu 21,81 sekunde ieņēma ASV sprintere Geibriela Tomasa, kura Tokijas olimpiskajās spēlēs bija trešā, bet vēl par 0,11 sekundēm lēnāka bija Tomasas tautiete pasaules ātrākā sieviete Šekerija Ričardsone, kura iepriekš uzvarēja 100 metru distancē.

Savukārt ASV sprinteris Noā Lailss uzvarai 100 metru skrējienā pievienoja čempiona titulu arī 200 metru skriešanā, uzvarot šajā disciplīnā trešo reizi pēc kārtas.

Finālā viņš sasniedza rezultātu 19,52 sekundes, par 0,23 sekundēm apsteidzot tautieti Erijonu Naitonu un par 0,29 sekundēm - Botsvānas sportistu Lecili Tebogo.

Jau ziņots, ka piektdien neviens no trim Latvijas šķēpmetējiem neiekļuva pamatsacensībās.

Kvalifikācijas sacensībās Patriks Gailums ar 77,43 metriem ieņēma 21.vietu, Rolands Štrobinders ar 74,46 metriem ierindojās 29. vietā un Gatis Čakšs ar 73,42 metriem - 33. vietā 35 šķēpraižu vidū.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti, piektdien vakara sesijā finālā startējot Līnai Mūzei-Sirmajai un Anetei Kociņai.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27.augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.