foto: AFP/Scanpix
Norvēģu futbolists izrauj "Galatasaray" uzvaru kompensācijas laikā pret "Molde", pietuvojoties Čempionu līgas grupu turnīram
Frederiks Midtšē (pa kreisi) raidījis bumbu vārtos.
Futbols
2023. gada 24. augusts, 10:35

Norvēģu futbolists izrauj "Galatasaray" uzvaru kompensācijas laikā pret "Molde", pietuvojoties Čempionu līgas grupu turnīram

Jauns.lv/LETA

Panākumu 3:2 (2:1) viesos UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play off" kārtas pirmajā spēlē trešdien izcīnīja Turcijas vienība Stambulas "Galatasaray", uzvaras vārtus pret "Molde" futbolistiem no Norvēģijas gūstot kompensācijas laikā.

Par viesu komandas varoni kļuva norvēģis Frederiks Midtšē, kurš kompensācijas laika trešajā minūtē pēc Mauro Ikardi piespēles pretuzbrukumā bija nekļūdīgs no vārtu priekšas.

Mača astotajā minūtē mājinieki pēc stūra sitiena izspēles izvirzījās vadībā ar 1:0, precīzi ar galvu sitot Martinam Ellingsenam, tomēr līdz pārtraukumam "Galatasaray" spēja pārņemt vadību - 25. minūtē pēc Seržiu Oliveiras izpildītā tiešā brīvsitiena bumba trāpīja pa norvēģu izveidoto sieniņu, mainīja lidojuma virzienu un nonāca vārtos, bet 2:1 mača 29. minūte ar lielisku sitienu no gaisa, neapturot bumbu pēc piespēles no vārtu priekšas panāca argentīnietis Ikardi.

Otrā puslaika sākumā Kristofers Haugens ar spēcīgu sitienu no nelielas distances panāca 2:2, turpinājumā mājinieki daudz uzbruka, tomēr vārtus vairs neguva un beigās piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

Atbildes spēle Stambulā notiks 29. augustā.

Citā "play off" kārtas pirmajā mačā portugāļu "Braga" savā laukumā ar 2:1 (0:0) pieveica Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas.

Vārtus uzvarētāju labā 51. un 75. minūtē guva Avels Ruiss un Alvaro Djalo, bet  viesiem vienus vārtus kompensācijas laikā atguva Daniels Mansini.

Vēl vienā kvalifikācijas izšķirošās kārtas mačā Haifas "Maccabi" no Izraēlas sava laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Bernes "Young Boys" futbolistiem no Šveices.

Arī šajos dueļos atbildes spēles notiks 29. augustā, uzvarētājiem divu spēļu summā iekļūstot UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudētājiem eirokausus turpinot UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.