foto: ZUMAPRESS.com
Spāņu uzvara nonāk skandāla ēnā - federācijas prezidents skūpsta futbolisti uz lūpām
Futbola federācijas prezidents Luiss Rubialess cieši piespiež sev klāt futbolisti Jenni Hermoso - īsi pirms tam, kad, kā vēlāk redzams video, noskūpstīja viņu uz lūpām. "Man tas nepatika," vēlāk ģērbtuvēs, jautāta par šo skūpstu, atbildēja sportiste.
Futbols
2023. gada 21. augusts, 09:27

Spāņu uzvara nonāk skandāla ēnā - federācijas prezidents skūpsta futbolisti uz lūpām

Jauns.lv

Spānijas Futbola federācijas prezidents Luiss Rubialess izraisījis pamatīgu skandālu pēc tam, kad viņa tautietes triumfēja Pasaules kausa finālā. Federācijas vadītājs tiek apsūdzēts nepiedienīgā uzvedībā ar spēlētājām uz goda pjedestāla.

Spānijas sieviešu futbola izlase svētdien Sidnejā čempionāta finālā ar 1:0 uzvarēja Angliju un pirmo reizi vēsturē kļuva par pasaules čempionēm.

Rubialess spēli vēroja Sidnejas stadionā un pēc Spānijas triumfa devās pie goda pjedestāla un bija viena no amatpersonām, kas apsveica savas valsts futbolistes.

foto: AFP/Scanpix
Federācijas prezidenta apsveikšanas stils izpelnījies plašu sašutumu sociālajos tīklos.

Tomēr viņa uzvedība raisījusi neizpratni un sašutumu cilvēkos visā pasaulē, un viņi savas emocijas pauduši sociālajos tīklos.

Internetā izplatījušās fotogrāfijas un video, kuros redzams, kā Rubialess pa vienai apskauj spēlētājas un cieši piespiež sev klāt. Neizskatās, ka viņš jautā futbolistēm, vai viņas tiešām to vēlas, dažas viņš noskūpsta uz vaigiem.

Taču vislielāko skandālu izraisīja Rubialesa uzvedība, sveicot futbolisti Jenni Hermoso. Federācijas prezidents viņu ne tikai apkampj un piespiež sev klāt, bet arī noskūpsta uz lūpām.

Drīz vien sociālajā vidē izplatījās video no Spānijas komandas ģērbtuves, kur futbolistei tiek jautāts par šo skūpstu, un Hermoso skaidri un gaiši atbild: "Man tas nepatika."

Tiek ziņots, ka vēlāk ģērbtuvēs ieradās arī pats Luiss Rubialess, kur viņš apsolījis futbolistēm, ka federācija apmaksās viņām ceļojumu uz Ibizu, kur viņš sola apprecēt Jenni Hermoso.

Sociālajos tīklos izplatās sašutums par Rubialesa uzvedību, tā tiek dēvēta par seksuālu uzmākšanos, un tiek pieprasīta prezidenta demisija.

Spānijas sieviešu futbola izlase priecājas, pirmo reizi kļūstot par pasaules čempionēm. 20.08.2023.

Spānijas sieviešu futbola izlase svētdien, 20.08.2023., pirmo reizi uzvarēja Pasaules kausā, finālā ar 1:0 pieveicot Angliju.

gallery icon