foto: REUTERS/SCANPIX
Filipīnu futbolistes pārsteidz mājinieces Jaunzēlandi; dienvidkorejiete Keisija Feira iekļūst rekordu grāmatās
Keisija Feira savu Pasaules kausa debiju piedzīvoja 16 gadu un 27 dienu vecumā, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju Pasaules kausa izcīņas finālturnīru vēsturē.
Futbols
2023. gada 25. jūlijs, 12:18

Filipīnu futbolistes pārsteidz mājinieces Jaunzēlandi; dienvidkorejiete Keisija Feira iekļūst rekordu grāmatās

Jauns.lv/LETA

Filipīnu sieviešu futbola izlase otrdien izcīnīja savu pirmo uzvaru vēsturē Pasaules kausa finālturnīros, mačā Velingtonā negaidīti pieveicot vienu no mājiniecēm Jaunzēlandi.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra A apakšgrupas otrās kārtas mačā Filipīnu komandai uzvaru ar 1:0 (1:0) nodrošināja Sarinas Boldinas precīzais sitiens ar galvu spēles 24. minūtē.

Tie bija pirmie Filipīnu izlases vārti finālturnīros un pirmā uzvara. Filipīnu izlase arī kļuvusi par pirmo izlasi no astoņām debitantēm, kas turnīrā svinējusi panākumu.

Tikmēr apakšgrupas otrajā mačā starp Šveices un Norvēģijas komandām vārti netika gūti un mačs noslēdzās ar 0:0 (0:0).

Norvēģietēm īsi pirms spēles sākuma iesildīšanās laikā traumu guva viena no līderēm, 2018. gada "Ballon d'Or" īpašniece, uzbrucēja Ada Hēgerberga, kuras vietu laukumā ieņēma Sofija Hauga.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas A apakšgrupas mačos Jaunzēlande ar 1:0 pieveica Norvēģiju, bet Filipīnas ar 0:2 zaudēja Šveices izlasei.

Apakšgrupas kopvērtējumā Šveice ar četriem punktiem saglabā pirmo vietu, trīs punkti un otrā pozīcija ir mājiniecei Jaunzēlandei, ar trim punktiem trešās ir Filipīnu futbolistes, bet 1995. gada Pasaules kausa ieguvējas norvēģietes tikušas pie viena punkta un atrodas ceturtajā pozīcijā.

Grupas noslēdzošās kārtas spēlēs 30. jūlijā tiksies Jaunzēlandes un Šveices futbolistes, kamēr filipīnietes mēros spēkus ar Norvēģijas izlasi. Nākamajā kārta iekļūs divas labākās vienības.

Savukārt Kolumbijas sieviešu futbola izlase otrdien ar uzvaru Sidnejā uzsāka dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

H apakšgrupas spēlē Kolumbijas futbolistes ar 2:0 (2:0) pieveica Dienvidkorejas valstsvienību.

Abus vārtus kolumbietes guva pirmā puslaika izskaņā, kad 30. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Katalina Usme, bet deviņas minūtes vēlāk Linda Kaisedo panāca 2:0, rupji kļūdoties vārtsardzei.

Šajā mačā Dienvidkorejas izlases rindās laukumā 76. minūtē devās ASV dzimusī Keisija Feira, kura 16 gadu un 27 dienu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko spēlētāju Pasaules kausa izcīņas finālturnīru vēsturē.

Jau ziņots, ka H apakšgrupas pirmajā mačā pirmdien Vācijas izlase ar 6:0 (2:0) sagrāva Marokas futbolistes.

Nākamajās apakšgrupas spēlēs Kolumbija 30. jūlijā tiksies ar favorīti Vāciju, bet dienvidkorejietes spēlēs ar Marokas izlasi.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.