foto: Latvijas futbola federācija
Virslīgas līderei "Riga" pievienojas Meļņiks un nigērietis Taivo
Deniss Meļņiks U-21 izlases spēlē pret Izraēlu pagājušā gada jūnijā.
Futbols
2023. gada 18. jūlijs, 16:16

Virslīgas līderei "Riga" pievienojas Meļņiks un nigērietis Taivo

Jauns.lv/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandu "Riga" līdz sezonas beigām uz īres tiesībām papildinājis valstsvienības kandidāts Deniss Meļņiks.

20 gadus vecais pussargs šo sezonu sāka citā virslīgas kluba "Auda", tā rindās laukumā dodoties 18 mačos un gūstot vienus vārtus.

2019. gadā Meļņiks devās uz Itāliju un pievienojās zināmā Itālijas kluba "Torino" sistēmai. 2021. gadā Meļņiks parakstīja līgumu ar Jūrmalas "Spartaku", kura rindās aizvadīja 39 spēles.

Tāpat "Riga" ir papildinājis nigēriešu uzbrucējs Abdulrahmans Taivo.

24 gadus vecais Taivo karjeru uzsāka Kvaras "United" rindās, tad pievienojās Turcijas kluba "Bursaspor" akadēmijai, pēc kā pārcēlās uz Slovākiju, pārstāvot augstākās līgas klubus klubus "Nitra", "Dunajska Streda" un Mihalovces "Zemplin", kā arī Čehijas augstākās līgas komandu "Karvina".

2021. gadā Taivo parakstīja līgumu Dānijas superlīgas klubu "Sonderjyske", bet iepriekšējā sezonā īrē spēlēja vienā no spēcīgākajām Slovākijas komandām Trnavas "Spartak". 

Slovākijas augstākajā līgā Taivo 21 spēlē guva 14 vārtus, bet kopumā "Spartak" sastāvā nigērietis aizvadīja 27 spēles, guva 19 vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Taivo aizvadījis vienu spēli Nigērijas U-23 izlasē.

"Riga" pašlaik ar 55 punktiem 22 spēlēs ir virslīgas līdere, par trim punktiem esot priekšā citai galvaspilsētas komandai RFS.