foto: Romāns Kokšarovs/F64/LOK
Prošina sekmīgākā no Latvijas paukotājiem; Upelnieks un Vāvere 16. vietā Eiropas spēlēs stenda šaušanā
Sofija Prošina Eiropas spēlēs Polijā.
Citi sporta veidi
2023. gada 26. jūnijs, 17:17

Prošina sekmīgākā no Latvijas paukotājiem; Upelnieks un Vāvere 16. vietā Eiropas spēlēs stenda šaušanā

Jauns.lv/LETA

Latvijas paukotāja Sofija Prošina pirmdien Krakovā izcīnīja 22. vietu Eiropas spēļu sacensībās ar špagu.

Apakšgrupā šī gada Eiropas kadetu čempionāta sudraba medaļas laureāte Prošina uzvarēja četros no sešiem dueļiem un izslēgšanas turnīrā tika izsēta ar 20. numuru. Pirmajā kārtā Latvijas sportiste ar rezultātu 12:11 uzvarēja serbieti Katarinu Kņeževiču (45.), bet turpinājumā cīņā par vietu astotdaļfinālā ar 4:15 zaudēja Bežurai Džoanai-Feibi no Ukrainas (13.).

Kārtas noslēgumā Prošina tika klasificēta 22 .pozīcijā, savukārt Anna Marija Orlova apakšgrupā uzvarēja divos no sešiem mačiem, "play-off" neiekļuva un ieņēma 59.vietu 75 paukotāju konkurencē.

Tikmēr sacensībās ar floreti vīriešiem Kristaps Supe uzvarēja vienā no sešām apakšgrupas cīņām, kamēr Artūrs Trams zaudēja visos sešos dueļos, viņiem ieņemot attiecīgi 61. un 72. vietu 76 paukotāju konkurencē.

Tikmēr Latvijas duets Dainis Upelnieks un Anda Lita Vāvere Vroclavā ieņēma 16. vietu Eiropas spēlēs stenda šaušanā jaukto pāru sacensībās.

Upelnieks sašāva 73 no 75 mērķiem, bet Vāvere - 65 mērķus. Latvijas pāris kopā sakrāja 138 punktus, kas bija 16. labākais rezultāts 17 pāru konkurencē.

Pirmo vietu kvalifikācijā ieņēma Kipras komanda, kas kopā sašāva 148 no 150 mērķiem. Cīņām par godalgām kvalificējās četri labākie dueti.

Savukārt Latvijas badmintoniste Jekaterina Romanova piedzīvoja neveiksmi pirmajā mačā. Romanova H apakšgrupā ar 0-2 (9:21, 12:21) piekāpās Igaunijas pārstāvei Kristīnai Kūbai.

Otrdien Latvijas badmintoniste aizvadīs maču pret grieķieti Gramatulu Sotiriu, bet trešdien viņa spēkosies ar Turcijas sportisti Neslihanu Jitu.

Tikmēr Pāvels Švecovs Krakovā Eiropas spēlēs sasniedza pusfinālu modernajā pieccīņā.

A kvalifikācijas grupā Švecovs ar 1194 punktiem ierindojās 12.pozīcijā 29 sportistu konkurencē.

Paukošanā Švecovs ar 22 uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņēma pirmo vietu grupā, tiekot pie 264 punktiem. 200 metru peldēšanā brīvajā stilā viņš finišēja divās minūtēs un 1,27 sekundēs, ieņemot devīto pozīciju un sakrājot 308 punktus, un saglabāja līderpozīciju grupā.

Apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas pieccīņnieks tika pie 622 punktiem un noslīdēja uz 12. vietu A grupā.

Pusfinālam, kas notiks trešdien, kvalificējās pa 18 sportistiem no A un B kvalifikācijas grupām.

Savukārt Beatrise Rozentāle piedzīvoja neveiksmi astotdaļfināla cīņā.

Rozentāle, kura sacenšas svara kategorijā līdz 66 kilogramiem un no pirmās kārtas bija brīva, otrās kārtas jeb astotdaļfināla cīņā pēc tiesnešu lēmuma ar 0-5 piekāpās Īrijas pārstāvei Eimijai Brodhērstai.

Trīs no tiesnešiem deva pārsvaru Īrijas bokserei ar 30:25, bet pārējie divi tiesneši Brodhērstai piešķīra uzvaru ar 30:24 un 30:23.

Trešajās Eiropas spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos.

Sacensības no 21. jūnija līdz 2. jūlijam notiek Krakovā un citās Mazpolijas vojevodistes pilsētās.

Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015. gadā Baku, bet otrās - 2019. gadā Minskā.