foto: imago/PanoramiC
Igaunijas Tenisa asociācija saceļas pret savu zvaigzni Kaiju Kanepi, kura spēlēja pārī ar Krievijas sportisti
Viena no Igaunijas visu laiku labākajām tenisistēm Kaija Kanepi Strasbūras turnīrā sieviešu dubultspēļu sacensības aizvadīja pārī ar krievu spēlētāju Angelinu Gabujevu.
Citi sporta veidi
2023. gada 16. jūnijs, 16:53

Igaunijas Tenisa asociācija saceļas pret savu zvaigzni Kaiju Kanepi, kura spēlēja pārī ar Krievijas sportisti

Jauns.lv/LETA

. Igaunijas Tenisa asociācija (ETL) ir ieviesusi ierobežojumus, kas liedz finansēt atbalstu spēlētājiem, treneriem un citām iesaistītajām personām, kuras spēlē kopā ar Krievijas sportistiem vai jebkādā veidā sadarbojas ar šīs valsts sporta pārstāvjiem.

Ierobežojumi stājās spēkā ceturtdien un attiecas uz sportistiem, kas piedalās starptautiskajās sacensībās.

Šo soli visticamāk ir izraidījusi Kaijas Kanepi nesenā dalība dubultspēļu turnīrā pārī ar Krievijas spēlētāju.

Ierobežojumi attiecas arī uz sadarbību ar sportistiem no Baltkrievijas.

ETL vadītājs Allars Hints lēmumu komentēja šādi: "Pēdējo mēnešu notikumi ir pierādījuši, ka mēs nevaram saglabāt neskaidrību attiecībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem un jebkādiem kontaktiem ar šīm valstīm sporta arēnās."

"Mums ir vajadzīga skaidrība un konkrētība, ko, cerams, šodienas lēmums dos mūsu sportistiem," piebilda Hints.

Hints izteica cerību, ka "ETL piemēram tagad sekos arī citas tenisa federācijas visā pasaulē".

No ceturtdienas ETL pārtrauks atbalstīt Igaunijas sportistu, kurš spēlēs vienā komandā ar Krievijas vai Baltkrievijas pilsoni, sportistu, kuru trenēs treneris, kurš ir Krievijas vai Baltkrievijas pilsonis, un treneri, kurš trenēs Krievijas vai Baltkrievijas pilsoni.

Atbalsts tiks liegts arī sportistam, trenerim vai tiesnesim, kurš piedalīsies tenisa spēlēs Krievijā vai Baltkrievijā, kā arī citas sporta organizēšanā iesaistītas personas, kas saistītas ar Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem vai sacensībām, kas notiek Krievijā vai Baltkrievijā.

Atbalsta izmaksu ierobežojumi ietvers jebkādu finansiālo atbalstu sportistiem, treneriem un tiesnešiem, kā arī stipendijas, ceļa izdevumu atlīdzību, dienas naudu un citus izdevumus, bet papildus vainīgajiem tiks piemērota 12 mēnešu diskvalifikācija ETL sacensībās.

ETL lēmums pieņemts pēc tam, kad tobrīd pasaules rangā visaugstāk esošā Igaunijas spēlētāja Kanepi Strasbūras turnīrā sieviešu dubultspēļu sacensības aizvadīja pārī ar krievu spēlētāju Angelinu Gabujevu.