foto: LETA
Latvijai nākamā spēle ceturtdien ar Zviedriju
Latvijas hokejisti tiksies ar Zviedriju.
Hokejs
2023. gada 23. maijs, 23:57

Latvijai nākamā spēle ceturtdien ar Zviedriju

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfināla maču ar Zviedriju aizvadīs ceturtdien Rīgā. Spēles sākums "Arēnā Rīga" ceturtdien būs plkst.20.20.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka otrdien Latvija pagarinājumā pieveica Šveici ar 4:3 un B grupā ieņēma trešo vietu, nodrošinot cīņu ar Tamperē notikušā grupu turnīra otrās vietas īpašnieci Zviedriju.

Vēl Rīgā ceturtdien, plkst.16.20, tiksies B grupas uzvarētāja Šveice ar ceturtās vietas ieguvēju Somijas grupā Vāciju.

Savukārt Tamperē ceturtdien, plkst.16.20, spēlēs A grupas uzvarētāja ASV ar ceturtās vietas īpašnieci Rīgā Čehiju, bet plkst.20.20 tiksies mājiniece Somija ar Rīgā otro vietu ieņēmušo Kanādu.

Jau ziņots, ka B grupā Rīgā 19 punktus septiņās spēlēs sakrāja Šveice, 15 punkti ir Kanādai, bet 13 - Latvijai un Čehijai. 11 punktus sakrāja Slovākija, septiņus - Kazahstāna, sešus - Norvēģija, bet Slovēnija noslēdza pasaules čempionātu bez gūtiem punktiem.

A grupā Tamperē ar 20 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, 18 punktus sakrāja Zviedrija, 16 - Somija, 12 punktus sakrāja Vācija, visām nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. Astoņus punktus sakrāja Dānija, četrus - Francija, trīs - Austrija un Ungārija, kurai elites divīzija jāatstāj.

Jau vēstīts, ka grupas pirmajās cīņās Latvijas izlase ar 0:6 piekāpās Kanādai un ar 1:2 - Slovākijai, ar 4:3 papildlaikā uzvarēja Čehiju, ar 2:1 - Norvēģiju, ar 3:2 - Slovēniju un ar 7:0 - Kazahstānu.

Pēdējoreiz Latvija ceturtdaļfinālā iekļuva 2018. gadā Dānijā, kad ar 2:3 piekāpās Zviedrijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas tika sadalītas divās grupās, katras grupas četrām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākajām komandām pametot spēcīgāko divīziju un viņu vietā nākamgad 16 labāko rindās spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās