foto: Live Media/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Gražuļa 17 punkti neglābj "Dolomiti Energia" no izstāšanās; Bērziņš kļuvis par Taivānas T-1 līgas čempionu
Andrejs Gražulis.
Basketbols
2023. gada 22. maijs, 10:47

Gražuļa 17 punkti neglābj "Dolomiti Energia" no izstāšanās; Bērziņš kļuvis par Taivānas T-1 līgas čempionu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien guva 17 punktus Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla ceturtajā mačā, taču ar to nepietika Trento "Dolomiti Energia" komandas uzvarai, kas ļautu turpināt sezonu.

Trento basketbolisti mājās ar 81:82 (27:19, 12:25, 20:26, 22:12) zaudēja Tortonas "Derthona" vienībai, kas sērijā līdz trīs uzvarām guva virsroku ar 3-1.

Gražulis, spēlējot 32 minūtes, realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, iekrāja 16 efektivitātes koeficienta punktus un pozitīvu +/- rādītāju (+2).

Mājiniekiem 23 punktus guva un astoņas bumbas zem groziem izcīnīja Mateo Spanjolo. Uzvarētājiem 21 un 20 punkti bija Semajam Kristonam un Maikam Daumam.

Trento klubs ar 15 uzvarām 30 spēlēs pamatturnīrā ieņēma sesto vietu.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Tikmēr Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš Ņūtaipejas CTBC DEA sastāvā kļuva par čempionu "T1" turnīrā, kas ir viena no divām Taivānas profesionālajām līgām.

CTBC DEA finālsērijas trešajā spēlē mājās ar rezultātu 112:96 uzvarēja Taiņanas "TSG GhostHawks" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-0.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Nikolass Kings,

Bērziņš finālsērijā nespēlēja, bet kopumā "T1" līgā 14 mačos vidēji 24 minūtēs guva 9,5 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas. 

Šo sezonu Latvijas centra spēlētājs uzsāka Lietuvas klubā Utenas "Juventus". Lietuvas meistarsacīkstēs viņš laukumā devās vienā mačā, kurā 20 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Novembra sākumā basketbolists sāka spēlēt Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītajā un Rodiona Kuruca pārstāvētajā Francijas komandā "Strasbourg", kura rindās viņš aizvadīja divus mēnešus, vidēji mačā gūstot 4,8 punktus un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas.