PČ hokejā: Latvija pret Kazahstānu 20.05.2023

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien, 20. maijā, "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta B grupas sestajā spēlē tikās ar Kazahstānu, uzvaras ...

gallery icon
18
Hokejs
2023. gada 20. maijs, 21:39

Uzvara! Latvija ar 7:0 sagrauj Kazahstānu!

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien, 20. maijā, "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta B grupas sestajā spēlē tiksies ar Kazahstānu, uzvaras gadījumā pietuvojoties ceļazīmei uz ceturtdaļfinālu. Jauns.lv piedāvā sekot līdzi teksta tiešraide, kas tiks papildināts ar hokeja fanu reakcijām no Twitter.

Pirmais periods

foto: LETA
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Kazahstānas valstsvienībām ''Arēnā RĪga''.

00:00 Spēles sākums.

08:51 Kasparam Daugaviņam noraidījums. Viņš dodas atpūsties, Latvija mazākumā.

09:43 Arkādijs Šestakovs no Kazahstānas izlases pārkāp noteikumus. Arī dodas atpūsties 2 minūtes.

15:39 Rihards Bukarts gūst vārtus!

17:19 Oskars Batņa gūst otros vārtus!

20:00 Pirmā perioda beigas.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, pa Artūra Šilova sargātajiem vārtiem Kazahstānas komandai pirmoreiz uzmetot vien vairākumā perioda vidū, kad divu minūšu sodu nopelnīja Kaspars Daugaviņš.

Jevgeņijam Rimarjovam nopelnot divas soda minūtes par grūšanu bortā, Latvija ieguva vairākumu, taču vienatnē pret Šilovu aizskrēja Arkādijs Šestakovs, taču Latvijas vārtsargs ripu atvairīja.

Tūlīt pretuzbrukumā devās Latvija, Rihardam Bukartam no zonas vidus ar metienu vārtu labajā apakšējā stūrī virs vārtsarga Andreja Šutova kājsarga izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0.

Pa rezultatīvai piespēlei 16.minūtē iemestajos vārtos tika arī Šilovam un Mārtiņam Dzierkalam.

Latvijas pārsvars vienādos sastāvos saglabājās, un 18.minūtē Oskars Batņa vārtu priekšā palaboja atkārtoto Kristapa Zīles metienu no zilās līnijas, panākot 2:0. Šajā brīdī vārtu priekšā vārtsargam skatu bez Batņas nosedza vēl trīs hokejisti, un ripa no Batņas nūjas iespurdza Šutovam caur kājsargiem.

Otrais periods

foto: LETA
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Kazahstānas valstsvienībām ''Arēnā RĪga''.

20:00  Otrā perioda sākums.

21:13 Mārtiņam Dzirkalam vārtu guvums! 3:0!

21:13 Romāns Starčenko no Kazahstānas izplenas 2 minūšu noraidījumu.

29:05 Rodrigo Ābols gūst ceturtos vārtus!

39:54 Miks Indrašis gūst piektos vārtus! 

40:00 Otrā perioda beigas.

73 sekundes pēc pārtraukuma Dzierkala došanos uz vārtiem pa labo pusi pārtrauca Daņils Butenko, nogāžot Dzierkalu uz ledus, taču pēc brīža izstumtajos vārtos, uzbrucējam ietriecoties Šutovā, ieslīdēja ripa, un video atkārtojums liecināja, ka ripa bijusi vārtos.

Pēc lēmuma par vārtu guvumu Kazahstānas komanda pieprasīja pārbaudīt, vai Dzierkals nav traucējis vārtsargam. Soģu lēmums bija negatīvs, un Kazahstānas komanda palika mazākumā.

Otrajā periodā turpinot uzbrukt Latvijai, trešdaļas vidū uz ģērbtuvēm devās Andris Džeriņš.

4:0 30.minūtē panāca Ābols. Daugaviņš no labās puses izslidoja no aizvārtes un meta pa vārtiem, bet trāpīja vārtu priekšā esošajam Ābolam, kurš no viņa atlēkušo ripu raidīja vārtu labajā apakšējā stūrī.

Pretuzbrukumā trijiem pret diviem pēc Roberta Bukarta piespēles Dzierkala metienu tikai ar grūtībām atvairīja Šutovs.

Oskars Cibuļskis 37.minūtē saņēma divas minūtes epizodē ar Maksimu Muhametovu, bet mazākumu izdevās izturēt.

5:0 ar patālu metienu no kreisā aizsarga pozīcijas panāca Indrašis, rezultatīvas piespēles ieskaitot Ralfam Freibergam un Rihardam Bukartam.

Trešais periods

foto: LETA
Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Kazahstānas valstsvienībām ''Arēnā RĪga''.

40:00 Trešā perioda sākums

49:50 Kaspars Daugaviņš gūst sestos vārtus.

50:14 Dmitri Grents no Kazahstānas par pārkāpumu dodas uz noraidīto soliņa.

51:40 Rodrigo Ābols gūst otros vārtus šajā spēlē. Rezultāts 7:0.

60:00 Spēles beigas!

Līdzšinējās spēles

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai, pēc tam papildlaikā ar 4:3 uzvarot čehus, ar 2:1 pārspējot Norvēģiju un ar 3:2 - Slovēniju.

Kazahstāna pirmajā cīņā pēcspēles metienos pieveica Norvēģiju, bet pēc tam piedzīvoja sagrāves mačos ar grupas favorītēm Čehiju (1:5), Šveici (0:5) un Kanādu (1:5). Piektdien Kazahstāna nenosargāja divu vārtu pārsvaru, tomēr izturēja slovāku 51 metienu un svinēja vēl vienu uzvaru pēcspēles metienos - 4:3.

Kazahstānas izlase nevienā spēlē neko pretiniekiem nedāvina, taču lielāko dāvanu viņi mums jau ir pasnieguši. Vakar viņiem neizdevās nosargāt 3:1 pārsvaru pār slovākiem, taču pagarinājumā izcīnītā uzvara ielika Latvijas izlases rokās iespēju savu sapni par ceturtdaļfinālu realizēt pašiem. Ja raugāmies no Kazahstānas izlases puses, tad vakar izcīnītie divi punkti praktiski atrisināja viņu palikšanu elites divīzijā. No turnīra tabulas viedokļa kazahiem motivācija ir stipri maza, tikmēr Latvijas izlasei tā ar katru nākamo vakaru kļūst arvien lielāka.