foto: LETA
Balinskis: jāspēlē vienkāršāk un nevajag neko sarežģīt, lai nenonāktu šādās situācijās
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Uvis Jānis Balinskis.
Hokejs
2023. gada 19. maijs, 19:17

Balinskis: jāspēlē vienkāršāk un nevajag neko sarežģīt, lai nenonāktu šādās situācijās

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlasei turpmākajos mačos jāspēlē vienkāršāk un neko nevajag sarežģīt, lai nenonāktu situācijās, kad līdz mača pēdējai sekundei jācenšas noturēt uzvara, pēc piektdienas spēles sarunā ar žurnālistiem secināja valstsvienības pussargs Uvis Jānis Balinskis.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta B grupas spēlē ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) uzvarēja Slovēniju, svinot trešo panākumu pēc kārtas un nostabilizējoties cīņā par ceturtdaļfinālu.

"Forši uzvarēt, bet vēl ir daudz jāpieliek - jāspēlē vienkāršāk, nevajag neko sarežģīt, tad arī viss būs kārtībā. Varbūt pretinieki ir vājāki, taču mums jāspēlē vienkāršāk un pārliecinošāk, lai nebūtu šādu situāciju, kad tikai pašās beigās jāizcīna uzvara. Pret šādām komandām galvenais ir pirmajiem iemest vārtus, lai nav jāskrien pakaļ. Jo ilgāk mocīsies, jo grūtāk būs," stāstīja Balinskis.

Pēc pēdējā periodā spēlētas minūtes un 52 sekundēm Balinskis labajā pusē slovēņu zonā apspēlēja pretspēlētāju, izvairījās no otra pretinieku hokejista un no zonas vidus raidīja ripu vārtu labajā stūrī, taču pēc Slovēnijas izlases galvenā trenera Matjaža Kopitara pieprasījuma tiesneši video atkārtojumā konstatēja, ka brīdi pirms gūtajiem vārtiem vārtsargu viņa laukumā ir neatļauti traucējis Latvijas hokejists, un vārti netika ieskaitīti.

"Nemaz neredzēju, kurš tur vārtu priekšā kaut ko iztraucēja. Žēl, ka tā," atzina Balinskis.

Pasaules čempionāta apakšgrupā izlasēm ir smags grafiks un latviešiem divas brīvas dienas pēc kārtas būs tikai pirms pēdējās spēles.

"Kaut kāds nogurums ir iestājies, mēģinām pēc iespējas labāk atpūsties un atjaunoties, lai gatavotos nākamajām spēlēm. Arī rītdien ir jāiziet kā līderiem un jāuzvar, nav variantu," teica Balinskis.

Latviešu aizsargs pasaules čempionātu sagaidīja ar skaidrību par nākamo sezonu, jo noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers".

"Būs priekšā smaga vasara, kurā sevi jāpierāda, lai tiktu komandā, tāpēc spiediens ir. Esmu saticies ar komandas skautiem arī šeit Rīgā, pārrunājot spēles. Pašam gribētos labāku sniegumu," atklāja Balinskis.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu grupā ieņem Šveice, 11 punktus guvusi Kanāda, desmit punkti ir Čehijai, bet ceturtā ar astoņiem punktiem piecās cīņās ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem piecās cīņās ir Slovēnija.