Basketbols
2023. gada 19. maijs, 08:51

VIDEO: "Lakers" bezspēcīgi pret "Nuggets" un Jokiča "plosīšanos"

Jauns.lv/LETA

Nikola Jokičs ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas mačā izcēlās ar "triple-double" un palīdzēja Denveras "Nuggets" izcīnīt otro uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nuggets" Rietumu konferences fināla otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 108:103 (27:27, 21:26, 28:26, 32:24) pārspēja Losandželosas "Lakers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Jokičš uzvarētāju rindās guva 23 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, 12 reizes rezultatīvi piespēlēja un tika pie sava 13. "triple-double" izslēgšanas spēlēs. Savukārt Džamals Marejs, kurš pirms tam grozā meta tikai piecus no 17 metieniem, ceturtajā ceturtdaļā izcēlās ar 23 punktiem, kopā mačā gūstot 37 punktus "Nuggets" labā.

"Lakers" no otrā zaudējuma pēc kārtas neglāba Lebrons Džeimss un Ostins Rīvzss, abiem gūstot pa 22 punktiem.

Sērijas trešā spēle paredzēta sestdien Losandželosā.

"Nuggets" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-1 pieveica Minesotas "Timberwolves", bet otrajā kārtā ar 4-2 pārspēja Fīniksas "Suns", konferences finālā iekļūstot pirmo reizi kopš 2020.gada, kad zaudēja tieši "Lakers".

Tikmēr "Lakers" šīs sezonas izslēgšanas spēles iesāka ar uzvaru 4-2 pār Memfisas "Grizzlies", bet otrajā kārtā ar 4-2 pieveica pagājušā gada čempionus Goldensteitas "Warriors". Arī "Lakers" konferences finālā pēdējo reizi spēlēja 2020.gadā, toreiz pieveicot "NUggets" ar 4-1 un vēlāk izcīnot savu 17. un pagaidām pēdējo titulu.

Austrumu konferences finālsērijā Maiami "Heat" ar 1-0 ir vadībā pār Bostonas "Celtics".

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās