foto: Blast
“broky” pārspēj pasaules labāko spēlētāju “s1mple”, “FaZe” turpina savu gājienu
Pasaules labākais spēlētājs Oleksandrs “s1mple” Kostiļevs
Citi sporta veidi
2023. gada 17. maijs, 17:28

“broky” pārspēj pasaules labāko spēlētāju “s1mple”, “FaZe” turpina savu gājienu

Reklāmas projekts

Trešā diena “Legends Stage” gādāja mums grandiozu maču starp Helvija “broky” Saukanta komandu “FaZe” un pasaules ceturto numuru Ukrainas “Natus Vincere”. Abas vienības savstarpēji tikušās vairākos izcilos finālmačos un izslēgšanas spēlēs. Šodiena nebija ne ar ko citādāka, jo paredzēt uzvarētāju bija teju vai neiespējami. Trīs karšu sērijā “broky” piecinieks guva panākumu, nodrošinot sev vietu uz skatuves “Accor Arena”, Parīzē.

Šis zaudējums pielika punktu “Natus Vincere” cerībām par vēl vienu “Major” trofeju un jau pirms spēles bija žēl apzināties, ka pasaules trešo (FaZe) vai ceturto numuru (Natus Vincere) neredzēsim starp tūkstošiem skatītāju. Spēles dalībnieki piegādaja faniem un ekspertiem izcilu produktu, ar neaprakstāmām sajūtām, līdzīgi kā tas bija “IEM Cologne” finālā vai “ESL Pro League Season 17” pusfinālā.

Starts “FaZe” izvēlētajā kartē "Overpass", ko “FaZe” izmantojusi arī citos mačos, tomēr “broky” un biedri nespēja atrast panākumu atslēgu. Ar pārliecinošiem pirmajiem soļiem nepietieka, lai noturētu pārsvaru otrajam puslaikam, kas nozīmēja, ka nāktos atspēlēties no deficīta (6-9). Pirmajā kartē daudz stabilāk izskatījās “Natus Vincere”, neatkarīgi no tā, ka spēle bija ļoti tuva un uz vienu brīdi tablo rādīja pat (13-14). Viens liktenīgs raunds, kad “FaZe” opozīcijas maciņam jau teju varēja saskatīt ribas, “Natus Vincere” sanāca uzlaust “broky” aizsardzību, izvirzoties vadībā ar (1-0) sērijā. Nākamajā kartē "Mirage", ko izvēlējās ukraiņi, “FaZe” jutās daudz komfortablāk un izskatījās, ka sagatavotais spēles plāns izsita no sliedēm “Natus Vincere”. Bez liekiem starpgadījumiem un galvassāpēm, jau pirmajās mača stadijās “FaZe” aizskrēja pa priekšu un spēja izcīnīt bezkompromisu panākumu (16-5), izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1). “Natus Vincere” galvenais treneris “B1ad3”, kurš intervijās vienmēr ir tiešs un nebaidās teikt lietas īstajos vārdos, sacīja, ka viņa spēlētāji aizvadījuši "Mirage" diezgan relaksēti, bieži kļūdoties stratēģijās un aizmirstot individuālos pienākumus. 

Spēles galotni komandas aizvadīja kartē "Anubis", kur abu komandu iepriekšējie rezultāti neviesa skaidrību par to, kuru no vienībām redzēsim arēnā. Esam pieraduši redzēt, ka "Anubis" ir izteikta uzbrukuma karte, ko nevaram novērot lielā daļā citu karšu. “FaZe” bija priekšrocība sākt tieši uzbrukumā, bet “Natus Vincere” aizsardzības posmu nospēlēja cieņpilni, neļaujot “broky” komandai izrauties agrā vadībā. Šķita, ka spēlētāju mentalitātes un atmosfēras ziņā “FaZe” ir guvusi virsroku pēc vieglā panākuma "Mirage", bet nekā - pirmais puslaiks noslēdzās, cik tuvu vien iespējams, - (7-8). Otrais puslaiks kā iesākās, tā arī turpinājās Ukrainas karoga nokrāsās. Internacionālais “FaZe” piecinieks piedzīvoja pamatīgas grūtības atrast kaut divus raundus pēc kārtas, līdz tablo mums rādīja rezultātu (9-15). Brīdī, kad elpas vairs nav un, šķiet, ka “FaZe” treneris iemetīs ringā balto dvieli, viss pagriezās kājām gaisā. Spiedienam ņemot virsroku, “Natus Vincere” uzbrukums sāka pazaudēt nepieciešamos puzles gabaliņus, sabrūkot pa visam. 

Tieši Helvijs atlikušajā spēles nogrieznī bija “X faktors” “FaZe” triumfam, pabeidzot spēli ar augstāko reitingu un, esot fundamentāli svarīga figūra pašos noteicošākajos momentos.

Spēlējot teju bez kļūdām, “FaZe” izcīnīja pagarinājumu (15-15), kur uzvarētāju meklējām veselos divos papildlaikos. Apmainoties ar uzvarētiem raundiem un rezultātam esot (18-18), likās, ka “s1mple” komandai ir guvusi parākumu, jo atspēlējās no (16-18). Šādos momentos individuāļiem ir jāveic varoņdarbi, jāveic riski un jāspēlē ne pēc standarta, kur uzslavas varam dot “FaZe” kapteinim “karrigan”. Neraksturīgi viņam, mača izskaņā ar negaidītiem un pārsteidzošiem manevriem apspēlēja “Natus Vincere” aizsardzību, gūstot uzvaru (22-20) un sērijā (2-1).

Ar šo panākumu “FaZe” nodrošina sev vietu labāko komandu atstotniekā. Šo ceturtdien sāksies izslēgšanas spēles “Accor Arena”, kur mēs varēsim redzēt abus latviešus - Helviju “broky” Saukantu un Mareku “YEKINDAR” Gaļinski.